Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....
Levočsko-kopaničiarska baba
Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme...
Špenátové pie
Recept mám z relácie chuťovky , kto miluje špenát ako ja tak ho určite vyskúša.
Slané palacinky
Neviem odkiaľ mám tento recept, je dosť náročný na prípravu, ale o to viac chutí....
Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...
Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...
Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....
Maki suši s lososom
Vyprovokovala ma Nyja s jej receptom a keďže maki suši doma robím pomerne často, nebol problém...
Langoše (ako od Balatonu)
Ležali sme v nemocnici na internom oddelení. Bol december, nemocničná kuchyňa mala "prevarené", takže...
„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...
Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Fašiangová bravčová huspenina
Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7...
Utopenci z Chocholnej
Toto chlapské jedlo robievam vždy vopred ako ideme s partiou na chalupu do Chocholnej pri Trenčíne...
Moja domáca tlačenka
Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím, že už by mohla tlačenka...
Bosniaky so syrom a petržlenovou vňaťou
Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut. Potom si cesto rozdelime na rovnake...
Šunková torta
Z múky, masla, žĺtka, smotany a soli zmiesime cesto, ktorým vyložíme tortovú formu....
Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...
Rýchla omeleta z knedle alebo zo staršieho pečiva
Toto jedlo je rýchle, veľmi chutné s čerstvým šalátom. Najčastejšie ho robievam, keď mi...
Domáci chlieb
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.
Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...
Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...
Opekance s makom
Do mlieka vsypeme cukor a múku, pridáme rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť...
Bruschetta s krabím mäsom
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom,...
Klobása na červenom víne
Recept je jednoduchý , zvládne ho každý. Ja som sa ho naučil od svojho priateľa...
Čierny Kubo
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na 2 hrnčeky krúp pritom dáme 2 hrnčeky...
Krkonošský hubový Kubo
Krúpy prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na plátky a osmažíme ju s nakrájanou cibuľou....
Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.
Bezlepkové lievance
Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku....