Patizónové placky
Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 800 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 300 g |
|
|
|
|
| drvená |
|
|
|
|
| 3 strúčiky |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
| čerstvý nasekaný |
|
| na pečenie |
|
| orestovaná |
|
| nadrobno narezaný |
|
Postup
-
1
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.
- 2
Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú sme opražili na oleji, polohrubú múku, soľ, drvenú rascu, vegetu, cesnak, vajciia, majorán, kôpor a podľa chuti pridáme orestovanú pečeň, bôčik alebo oškvarky.
- 3
Všetko spolu vymiešame a na mierne vymastenej panvici pečieme malé placky z obidvoch strán.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Robíme podobné - namiesto patizónu kyslú kapustu, potom nie kôpor ani majorán, namiesto pečene a bôčika klobásu.