Patizónové placky
Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
|
|
drvená |
|
|
|
3 strúčiky |
|
3 ks |
|
|
|
čerstvý nasekaný |
|
na pečenie |
|
orestovaná |
|
nadrobno narezaný |
|
Postup
-
1
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.
- 2
Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú sme opražili na oleji, polohrubú múku, soľ, drvenú rascu, vegetu, cesnak, vajciia, majorán, kôpor a podľa chuti pridáme orestovanú pečeň, bôčik alebo oškvarky.
- 3
Všetko spolu vymiešame a na mierne vymastenej panvici pečieme malé placky z obidvoch strán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robíme podobné - namiesto patizónu kyslú kapustu, potom nie kôpor ani majorán, namiesto pečene a bôčika klobásu.