Patizónové placky

Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
Patizónové placky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
300 g
1 ks
300 g
 drvená
3 strúčiky
3 ks
 čerstvý nasekaný
 na pečenie
 orestovaná
 nadrobno narezaný




Postup

  1. 1

    Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.

  2. 2

    Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú sme opražili na oleji, polohrubú múku, soľ, drvenú rascu, vegetu, cesnak, vajciia, majorán, kôpor a podľa chuti pridáme orestovanú pečeň, bôčik alebo oškvarky.

  3. 3

    Všetko spolu vymiešame a na mierne vymastenej panvici pečieme malé placky z obidvoch strán.

Diskusia k receptu

klekipetra
Fajn, chutilo (bez pečene, tú sme nemali).
Robíme podobné - namiesto patizónu kyslú kapustu, potom nie kôpor ani majorán, namiesto pečene a bôčika klobásu.
hubata
Vynikajúce letné jedlo, dá sa obmieňať a kombinovať takmer so všetkým čo sa doma nájde. Som rada že aj vaša reštaurácia robí takéto dobroty a až budeme mať cestu zastavíme sa - ale v lete. Na cukinu vypestovanú v živnom roztoku ma nikto nedostane v zime.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia