Foto: enerrgizer
...inšipiráciu som našiel na vareche.sk Paneer Butter Masala ďakujem @Michsamant a v chladničke, kde som mal upečenú tekvicu a nevedel som čo Zobraziť celý popis...inšipiráciu som našiel na vareche.sk Paneer Butter Masala ďakujem @Michsamant a v chladničke, kde som mal upečenú tekvicu a nevedel som čo s ňou...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...očistenú cibuľu a paradajky rozkrojíme a hodíme do mixéra. Na rozpálený olivoli vo woku dáme rozmixovanú zmes cibule s paradajkami a restujeme...po chvíľke pridáme biele mleté korenie, škoricu a korenie Garam Masala. Perfektná vôňa restovanej cibule s paradajkami a koreninami prevonia celú kuchyňu a vtedy začínajú štípať oči...robíte to dobre :-)
-
2
...restujeme, miešame a krájame tofu a tekvicu...asi takto...
-
3
...do voku pridáme tofu a keď do seba natiahne vôňu korenia a restovanej paradajkovo cibuľovej pasty (asi 2min 36sec.), zalejeme kokosovým mliekom(60%). Keď sa omáčka spojí, pridáme nakrájanú, upečenú tekvicu a cesnak...
-
4
...dochutíme soľou, lístkami čerstvej bazalky a ak treba, pridáme citrónovú šťavu. Odstavíme a necháme pár minút odpočinúť, pokiaľ sa neprepoja všetky chute, podávame s kapustou Kimči :-)...dobrú chuť
Diskusia k receptu