Foto: glosterka
Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa. :-) Stačí len vhodiť suroviny do pekárničky a ona Zobraziť celý popisVeľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa. :-) Stačí len vhodiť suroviny do pekárničky a ona vám ho vykúzli. :-) Toho mlieka sa nebojte, chlebík nemá vôbec mliečnu chuť. Všetky suroviny do seba pekne zapadajú a vytvárajú chlebíkovú mňamku. :-) Tento chlebík sa dá jesť aj sám - namiesto zákusku. ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
230 ml, vlažné |
|
50 ml, vlažná |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g (celozrnná) |
|
1 KL sušené |
|
Kto chce viaczrnný chlieb, môže pridať ešte: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba.
- 2
Navolíme si veľkosť chleba: strednú (750 g) a vypečenie kôrky takú, akú chceme mať. Ďalej si navolíme program č. 5 (celozrnný chlieb).
- 3
Po skončení programu (keď je chlebík upečený), môžme chlebík vytiahnúť a dať vychladnúť na mriežku. Chlebík však môžme nechať ešte hodinu v pekárničke (kto má možnosť uchovania v teple) a až po úplnom dokončení ho vytiahneme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
moulinex.sk/moulinex/prodsk.aspx?k=58&i=3514...
Chlebík je fajnový,akurát som vymenila pomer mlieka a vody.Ja nemám sojové mlieko,tak som dala kozie.Aj tak ja to dobré.