Staroslovenský podlistník

šéfkuchár Michal Pažák
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Staroslovenský podlistník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1,2 kg
2 dcl, alebo mlieko
2 ks
2 strúčiky
40 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistené surové zemiaky nastrúhame a vytlačíme vodu. Premiešame so smotanou, vajcami, soľou, roztretým cesnakom, korením a múkou.

  2. 2

    Ohňovzdornú misu alebo plech vyložíme kapustnými listami, dáme na ne zmes a necháme v rúre upiecť do ružova.

  3. 3

    Vyberieme, potrieme husacou masťou a ešte horúce pokrájame.

Diskusia k receptu

brigita
Keď sme chodili na kysuce tak nám ich robila sesternicina starká, nestíhala,brali sme ich z pece , piekla ich totiž priamo na peci, kde teraz zobrat takú pec?
andy54
Ide sem kyslá smotana, sladká, alebo na šľahanie?
jatanika
o tomto recepte som už počula, ale neskúšala... páči sa mi, že sa nevypráža... vyskúšam...
kata50
Tak toto robila ešte moja babka aj moja mamka a volali to zemiaková BABA (podkapušníky) a je to veľmi dobré. Nebohá babka, keď piekla chlieby v peci, tak potom do takej parádne vyhriatej ešte dávala piecť Babu. Neskôr to robila aj moja mamka, ale v rúre, a to sa pieklo pomerne dosť dlho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia