Foto: nikinka82
Časovo dosť náročný, no chuťou každému prinavráti vynaloženú námahu :-) aj napriek veľkému množstvu je o chvíľu po ňom .-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do 1,5 dcl mierne zohriateho mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru a rozdrobíme kvasnice. Po povrchu poprášime troškou hladkej múky. Necháme vzísť na teplom mieste.
-
2
Do veľkej misy navážime 650 g hladkej múky.
-
3
Oddelíme žĺtka od bielkov, z bielkov pripravíme tuhý sneh.
-
4
Do misy k múke pridáme 5 PL oleja, KL soli, 2 dcl mlieka, vykysnutý kvások a sneh z bielkov.
-
5
Vypracujeme cesto, poprášime hladkou múkou, dáme kysnúť na teplé miesto.
-
6
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Zmäknutý Palmarín alebo Heru, práškový cukor, vanilkový cukor a kakao vymiešame na hladkú hmotu.
-
7
Vyzerá to asi takto :-)
-
8
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov.
-
9
Z každého dielu vyvaľkáme obdĺžnik široký 15-20 cm, na dĺžku plechu. Natrieme 1/6 kakaovej plnky.
-
10
Takto pripravené obdĺžniky zrolujeme.
-
11
Dve takéto rolky navzájom prepletieme a uložíme na vymastený plech.
-
12
Všetky 3 vrkoče potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej trúbe.
-
13
Hotovo :-)
-
14
Po odkrojené vyzerá asi takto :-) Dobrú chuť!
Budem rada, ak napíšeš, či zohriatie pomohlo :-)
Ono to prasknuté cesto až tak nevadí, len škoda je tej plnky čo vytečie.......
Roky hľadám nejakú fintu aby plnka nevytiekla.