Foto: majkas
Jeden z mojich oblúbených koláčov na nedeľné popoludnie:)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
250 g, alebo Hera |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
3 PL |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Plnka: | |
750 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme a odvážime si suroviny potrebné na cesto. Z bezlepkových múk som zmiešala v pomere 1:1 Schar Mix C a Promix Uni. Pre neceliatikov do originál receptu ide 400g hladkej múky.
-
2
Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme hladké cesto.
-
3
Hotové cesto.
-
4
Cesto si preložíme na tanierik, rozdelíme ho na 2 polovice a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.
-
5
Medzitým si pripravíme plnku. Nachystáme a odvážime si suroviny. Ja som mala len 500g tvarohu a myslím že na menší plech to stačí.
-
6
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Cukor prisypávame postupne. Pridáme tvaroh, hrozienka a solamyl.
-
7
Osobitne si v miske vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme ho do tvarohovej masy.
-
8
Na vymastený a múkou vysypaný plech si postrúhame prvú polovicu cesta- použijeme klasické strúhadlo ako na jablká. Odporúčam strúhať najprv okolo okrajov plechu, potom vyplniť stred. Druhú polovicu cesta necháme zatiaľ v chladničke.
-
9
Na cesto vylejeme plnku. Môže sa stať, že hrozienka padnú v miske na spodok, preto je dobré plnku pred vyliatím na cesto premiešať, prípadne nedávať hrozienka do plnky, len ich potom posypať po vrchu na vyliatu tvarohovú masu.
-
10
Na plnku si postúhame druhú časť cesta a dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180st. Pečieme 25-30 minút.
-
11
Hotový koláčik:) Dobrú chuť!
@andrea3 tak super! a robila si len klasiku jablcka a vanikovy cukor?
recept si ukladam, dlho som ho hladala, dakujem, pekny den vsetkym:-)