Bagetky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 4. novembra 2010
Bagetky (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je naše obľúbené domáce pečivo.

60 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

420 g
80 g
1/2 kocky
300 ml
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múku, v strede urobíme jamku, rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trochu vody a necháme vzísť kvások. Potom pridáme zbytok vody, soľ a zamiesime hladké cesto.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť, premiešame a znova necháme vykysnúť.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naposledy cesto premiesime, vytlačíme z neho vzduch a rozdelíme si ho na 100g bochníčky. Keďže budem piecť vo forme je dôležité aby boli bochníčky rovnaké, aby sa rovnako upiekli, preto ich vážim. Ak budete piecť na plechu tak to nie je dôležité a stačí cesto rozdeliť od oka.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mne vyšlo 9 bochníčkov, zo šiestich som spravila bagetky a tri som naplnila: cesto rozvaľkáme, roztiahneme do stredu dáme kečup a párok, zavinieme.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    jednotlivé bochníčky sformujeme do valčekov a vkladáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Necháme aspoň 30 minút vykysnúť.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bagetky bez náplne si označíme tak, že ich nastrihneme nožnicami, potrieme vodou....

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a dáme piecť na 220°C asi 15-20 minút.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené vyberieme z formy a dáme na mriežkovanú podložku vychladnúť

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    alebo zjeme hneď ešte celkom teplé :-)

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

ketty3811
Pekný recept.Vidím,že aj ty využívaš formu z Lídla.:-)Aj ja som si ju kúpila,ale ešte som v nej nič nerobila,snáď cez víkend.Ukladám a vyskúšam,takýto"párok v rožku"by mohol mať u nás doma úspech.
evusik
@ketty toto je moja obľúbená forma už som v nej piekla mini chleba, maxi muffiny aj vysmážaný syr a je to výborná forma .... párok v rožku ide aj u nás, keď mám dávam miesto párku kyslú kapustu a klobásku to je fakt super :-)
marianne69
Takyto parok v rohliku bude mat zarucene u nas uspech.Ja by som ich len take same jedla,ale musela by som este parky k nim varit,aby nefrflali a takto to bude vsetko v jednom:-)))dakujeeem
ketty3811
evusik,ved ja som si ju kúpila hlavne kvôli tvojím receptom,lebo sú super.
evusik
@ketty ďakujem, že jak si mi zdvihla náladu :-) ten môj nechápe že čo sa tak šklebím do monitoru :=))
jerica
@evusik pekne si to rozhecovala, tie inšpirácie na plechu je radosť pozerať , pekný rozpis s fotopostupom radosť sa vrátiť k tomu receptu.Môj nie len že nechápe čomu sa usmievam , ale PC je u nás ako červené súkno pre býka . :-)) (KK)
sovka62
Evúšik, tá forma si u teba teda neodpočinie. Ale chápem to, tie tvoje recepty do nej sa aj mne veľmi páčia. Už ľutujem, že som je nekúpila, ale hádam ju ešte niekde vyhrabem. A cesto vážievam i ja, zvlášť ak chcem mať pečivo rovnaké, úhľadné. Od oka sa to horšie odhaduje.
babav
Krasne bagetky@evusik ! Take cerstvo upecene natrete maslom
a medom,alebo marhulovym dzemom nahradia aj zakusok;-)
remcula
Teda, já chci takovou formu!! Budu si asi muset pořídit větší byt na ty moje krámy!! :-)) @Evusik , to je krása!! Dá se to nějak dělat i bez formy? Určitě ano, jen se blbě asi ptám, jen by nebyly asi jeden, jako druhý.
mamaoli
super, tak toto by ma nenapadlo. Urcite musim vyskusat, aj ked asi bez tej formy :-). KK
evusik
dievčence, aj bez formy sa dá, veď aj ja som doteraz bez nej robila. A že nie sú rovnaké to vôbec nevadí, zase sa dajú robiť aj žemličky aj pletenky aj slimáčiky, skrátka rôzne tvary :-)
evanaaa
Túto formu mám, ešte som v nejnič nerobila, už som ju chcela darovať, že si kúpim mufinovú, ale teraz som rada a muf. formu som si v Lídli kúpila minule, ale silikónovú, tak uvidím.
zdezda
:-) krásne, dobrý nápad s tým párkom, to sa bude mojej puboške ľúbiť:-)
martina34
@evu šik, aj ja som veľmi rada, že mám túto formu a že ma inšpiruješ ďalšími možnosťami použitia :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia