Zemiakové placky s údeným mäsom

šéfkuchár Michal Pažák
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Zemiakové placky s údeným mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

300-400 g, surových
150-200 g, varených
150 g (pliecko)
2 ks
100 g
 alebo olej




Postup

  1. 1

    Surové očistené zemiaky spolu s varenými zemiakmi najemno nastrúhame do misy. Pridáme varené údené mäso nakrájané na kocky, vajcia a múku.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Potom v menších dávkach lejeme na panvicu s horúcou masťou alebo olejom.

  3. 3

    Opekáme dozlatista z oboch strán.

Diskusia k receptu

verka1
Ja dnes idem robiť podobné, Mám udenú krkovičku, spravím cesto, ako na zemiakové placky a potom na olej dám trochu cesta, na to položím plátok údeného a prikryjem zase cestom. No a keď je jedna strana hotová otočím a dosmažím. Podávam s kys. uhorkou alebo cviklou. Už sa na to tešíme.
klekipetra
Temer mi sliny kvapli.Takéto jedlo, ale pečené na plechu v rúre, a k tomu varené vlastné ríbezlové víno, vyrábal voľakedy na začiatok zimných víkendov náš dedo. (Ušetril čas a omastok.)