Foto: jojusko
Ak máme chuť na škvarky tak dnes už nečakáme na zabíjačku, ale dostaneme ich kúpiť u mäsiara alebo v obchodnom centre. Tam pri temer Zobraziť celý popisAk máme chuť na škvarky tak dnes už nečakáme na zabíjačku, ale dostaneme ich kúpiť u mäsiara alebo v obchodnom centre. Tam pri temer priemyselnej príprave vzniká dosť škvarkovej drte, ktorá pri konzumácii už nám veľmi nechutí.ˇKlasické pečené pagáčiky sú výborné, ale my nemáme čas čakať na vykysnutie cesta. Škvarkové bochníčky využijú vykysnutý chlieb a s drťou poskytnú síce novú, ale chutnú náhradu. Vždy keď otvorím chladničku a sú v nej škvarky, tak neoddolám a pripravujem si tieto bochníčky.
porcia
príprava
na 120 °C
Suroviny
50 g, príp.aj rozmelnené celé škvarky |
|
2 krajce |
|
1 ks |
|
0,5 dcl, vlažné polotučné |
|
na obalenie |
|
na smaženie |
|
|
Postup
-
1
Chlieb rozdrobiť do hlbšej misky, pridať škvarkovú drť a príp.ešte ďalšie nami rozdrvené škvarky, vaječné žĺtko, zaliať trochou mlieka , osoliť a po nabobtnaní chlebových kúskov masu hnetením homogenizovať Masa nemôže byť suchá ale ani nie kašovito riedka. Musí byť tvarovatelná stláčaním v dlani.
- 2
Zo získanej hmty tvoriť rukami bochníčky,válčeky,kolieska a pod. Po vytvarovaní obaliť v múke a nakoniec ešte povrch pritláčaním v dlaniach urovnať.
- 3
Bochníčky / válčeky, kolieska.../ vložiť do panvice na vopred rozohriaty olej alebo tuk na vyprážanie. Stlmiť ohrev a pražiť kým nezíska povrch zlatistú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu