Rýchle škvarkové bochníčky

jojusko - bez fotkyjojusko, 19. októbra 2010
Rýchle škvarkové bochníčky
Foto: jojusko

Ak máme chuť na škvarky tak dnes už nečakáme na zabíjačku, ale dostaneme ich kúpiť u mäsiara alebo v obchodnom centre. Tam pri temer Zobraziť celý popisAk máme chuť na škvarky tak dnes už nečakáme na zabíjačku, ale dostaneme ich kúpiť u mäsiara alebo v obchodnom centre. Tam pri temer priemyselnej príprave vzniká dosť škvarkovej drte, ktorá pri konzumácii už nám veľmi nechutí.ˇKlasické pečené pagáčiky sú výborné, ale my nemáme čas čakať na vykysnutie cesta. Škvarkové bochníčky využijú vykysnutý chlieb a s drťou poskytnú síce novú, ale chutnú náhradu. Vždy keď otvorím chladničku a sú v nej škvarky, tak neoddolám a pripravujem si tieto bochníčky.

1-2
porcia
15-20 minút
príprava
7 minút
na 120 °C

Suroviny

50  g, príp.aj rozmelnené celé škvarky
2 krajce
1 ks
0,5 dcl, vlažné polotučné
  na obalenie
 na smaženie




Postup

  1. 1

    Chlieb rozdrobiť do hlbšej misky, pridať škvarkovú drť a príp.ešte ďalšie nami rozdrvené škvarky, vaječné žĺtko, zaliať trochou mlieka , osoliť a po nabobtnaní chlebových kúskov masu hnetením homogenizovať Masa nemôže byť suchá ale ani nie kašovito riedka. Musí byť tvarovatelná stláčaním v dlani.

  2. 2

    Zo získanej hmty tvoriť rukami bochníčky,válčeky,kolieska a pod. Po vytvarovaní obaliť v múke a nakoniec ešte povrch pritláčaním v dlaniach urovnať.

  3. 3

    Bochníčky / válčeky, kolieska.../ vložiť do panvice na vopred rozohriaty olej alebo tuk na vyprážanie. Stlmiť ohrev a pražiť kým nezíska povrch zlatistú farbu.

Diskusia k receptu

zdezda
Nooooo to je nápad, zasýtia aj nenásytných :-)))
sjuz
...a kalorické..:)), ale s pohárom pivka si to viem predstaviť:)
evanaaa
Fakt rýchly a zaujímavý vypadá tento recept. Aká múka tam ide, či je to jedno?
evanaaa
Ozaj a z celozrnného, alebo aj obyčajného pečiva by to nešlo?
jojusko
Nie vždy máme pravé pagáčiky, nie vždy máme lupienky alebo hranolky. Velmi často, temer vždy máme k dizpozícii chladenú flašku alebo pohár s pivom. Droždie a múku máme, ale kde kúpiť čas /nie Čas/ Je však k dizpozícii to čo si už svoje kysnutie odpracovalo -chlieb. Na otázku aký je odpoveď že taký čo sa na kysnutí dobre narobil a neodflákol ho. Aká múka? Lepšia je polohrubá ale veľmi nezhoršíme výsledok ak dáme hladkú. Také recepty ,ako je tento, sú dosť variabilné a pracovať sa dá zo všetkým čo má rovnaké podstatné meno. Samozrejme, že pri tom musíme akceptovať zmenu prídavného mena - dobrý,lepší,najlepší
jojusko
Pani Evanaaa i moja zlatá Sjuz. Druh múky veľmi málo ovlivňuje konečný efekt. Práve teraz pri písaní si pochutnávam na nich. Nemám bochníčky. ale malou okrúhlou formičkou som vykrajoval kolieska vhodné ako jednohubky. Sú robené z bieleho dobre vykvaseného chleba a škvarky som nemal tak som vmiešal mleté škvarky v masti. Pokial ide o kalórie, máš pravdu Sjuz, sú to malé kalorické bombičky, ale prečo by som nemohol / a nielen ja / občas si zaviazať oči a uspokojiť chuť?
bozulka
Zaujímavý nápad,nepoznám,ale dúfam,že spoznám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia