Surové lečo

lekorica - fotkalekorica, 3. novembra 2010

Tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie najmä preto, že suroviny zostávajú v čerstvom stave a aj po otvorení v zime máte pocit, že ste Zobraziť celý popisTento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie najmä preto, že suroviny zostávajú v čerstvom stave a aj po otvorení v zime máte pocit, že ste ich práve natrhali v záhradke.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg
5 ks
2 pol. lyžice




Postup

  1. 1

    Papriku, paradajky a cibuľu pokrájame na malé kúsky posolíme a necháme stáť 3-5 hodín. Podľa toho ako pustí zelenina šťavu. Potom naložíme do fliaš a sterilizujeme asi 20 minút.

Diskusia k receptu

aroooo
tak toto sa mi páči,škoda že nebol zverejnený v sezóne zeleniny,KK
marianne69
Robim presne a navlas tak isto.Vzdy som leco naskor :-)dusila:-) na peci a potom sterelizovala.Az raz prisla suseda a vravi:A Ty nemas inej roboty, len cely den pri peci stat?Sak pokrajaj,nasol,nechaj cez noc postat,rano sup do flias,sterelizuj a mas vystarane.Doteraz jej blahorecim.:-)))
katamama
Učíme sa veru celý život! Doteraz som stále lečo trochu predvarila pred sterilizáciou. Škoda že som to nevedela pred zav zaváracou sezónou.
lekorica
Prepáčte babenky, ale ja som až teraz prišla na to, že existuje takáto stránka. Na počítači som síce zručná, ale mám dom, takže na internet sa väčšinou dostanem až v zimnej sezóne. Ospravedlňujem sa.
vali333
no veru .... toto ma nenapadlo, u nas je dost velka spotreba zeleniny a hlavne sezonnej, ale da sa toto urobit aj teraz v mensom mnozsteve. Ja paradajky a papriky, ktore mam v chladnicke a uz su trosku zvednute, nakrajam a v mikrotenovych sackoch ulozim v mzarnicke, ale toto je lepsi napad
marianne69
@lekorica namas sa za co,pamatam si ,ze my sme s otcom dokonca este aj tie paradajky supali,predtym, ako sme ich isli :-)dusit:-),pretoze niekto nema rad prave tie supky z rajcin,ale potom som si uvedomila,ze mne to neprekaza,tak to robievam ako Ty.A komu to prekaza,urobi si po svojom:-)
zitar
Ja robím lečo tak, že podusím vo vlastnej šťave papriky a paradajky, naložím horúce do pohárov, zavriem a hotovo. Nesterilizujem.
remcula
I já dusím ve vlastní šťávě, ale i takový způsob není špatný.
torticka
Takto lečo robím asi 18 rokov, od vtedy ako máme skleník. Len, keď voda zovrie, tak hrniec odložím zo sporáka a nechám do druhého dňa v hrnci.
babanka
JA tiež podusím ,paradajky vymixujem,aby neboli šupky .V šťave varím pokráíjanú papriku,trošku posolím a šup do pohárov,zavriem,obrátim do druhého dňa dolu viečkom.Cez zimu na črstvo opražím cibulu,dobrú klobásu a šup dva ,tri poháre leča na to vajíčka a papaníčko je hotové na počkanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia