Foto: sjuz
Tento krát som chcela zo srdiečok pripraviť niečo iné, ako rizoto :) A keď som odniesla manželovi na záhradku ochutnávku, len sa tak oblizoval...:)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500g |
|
nálev na srdiečka: | |
|
|
2 PL |
|
1/4 šálky |
|
omáčka na srdiečka: | |
1/4 šálky |
|
2 strúčiky , pretlačený |
|
1/2 šálky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
grilovacie ihly alebo špajle namočené vo vode |
|
Postup
-
1
Pripravíme si nálev na srdiečka. Ja som marinovala cez noc.
-
2
Očistené srdiečka naložíme do nálevu a marinujeme prikryté v chladničke cez noc, keď nemáme čas, aspoň jednu hodinu.
-
3
Suroviny na omáčku:
-
4
Pripravíme si omáčku: Do hrnca dáme vodu so soľou , octom, cukrom, posekaným čili a zohrejeme. Pridáme pretlačený alebo postrúhaný cesnak a odstavíme z tepla. Pridáme olej, vňaťku, rajčinové vločky. Ocot a cukor si dochutíme už podľa vlastnej chuti. Odložíme nabok. Necháme úplne vychladnúť v chladničke.
-
5
Srdiečka si ponapichujeme na ihly alebo špajle po dva - tri kusy,potrieme olejom a osolíme, príp. okoreníme čiernym mletým korením - kto chce.
-
6
Nakrájame bagetu a potrieme olivovým olejom.
-
7
Ugrilujeme buď na kontaktom grile, a uhlí, alebo pod grilom v rúre - ako komu vyhovuje - cca 3 minúty - na medium. Môžeme ich opiecť aj na panvici, približne 5-7 minút. Ja som grilovala na kontaktom grile spolu s bagetami - cca 4-5 minút za otáčania a pritláčania ku grilu.
-
8
Servírujeme na opečenej bagete a poliate vychladnutou omáčkou.
aj keď - radšej by som si ich dala ugrilované na uhlí, tá vôňa a chuť sa nahradiť nedajú:)
a ďakujem vám:)