Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou

sjuz - fotkasjuz, 24. októbra 2010
Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou
Foto: sjuz

Tento krát som chcela zo srdiečok pripraviť niečo iné, ako rizoto :) A keď som odniesla manželovi na záhradku ochutnávku, len sa tak oblizoval...:)

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500g
nálev na srdiečka:
2 PL
1/4 šálky
omáčka na srdiečka:
1/4 šálky
2 strúčiky , pretlačený
1/2 šálky
2 PL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
 grilovacie ihly alebo špajle namočené vo vode




Postup

  1. 1

    Pripravíme si nálev na srdiečka. Ja som marinovala cez noc.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 1
  2. 2

    Očistené srdiečka naložíme do nálevu a marinujeme prikryté v chladničke cez noc, keď nemáme čas, aspoň jednu hodinu.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na omáčku:

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si omáčku: Do hrnca dáme vodu so soľou , octom, cukrom, posekaným čili a zohrejeme. Pridáme pretlačený alebo postrúhaný cesnak a odstavíme z tepla. Pridáme olej, vňaťku, rajčinové vločky. Ocot a cukor si dochutíme už podľa vlastnej chuti. Odložíme nabok. Necháme úplne vychladnúť v chladničke.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 4
  5. 5

    Srdiečka si ponapichujeme na ihly alebo špajle po dva - tri kusy,potrieme olejom a osolíme, príp. okoreníme čiernym mletým korením - kto chce.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame bagetu a potrieme olivovým olejom.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 6
  7. 7

    Ugrilujeme buď na kontaktom grile, a uhlí, alebo pod grilom v rúre - ako komu vyhovuje - cca 3 minúty - na medium. Môžeme ich opiecť aj na panvici, približne 5-7 minút. Ja som grilovala na kontaktom grile spolu s bagetami - cca 4-5 minút za otáčania a pritláčania ku grilu.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme na opečenej bagete a poliate vychladnutou omáčkou.

    Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou   - obrázok 8

Diskusia k receptu

enerrgizer
jeme aj očami...krásne. Mám doma veľkú liatinovú platňu na plyn (domáci gril), takže KK a ide sa grilovať... :-)
tatranka
Krásne pripravené.Určite chutné.Musím skúsiť.Grilované jedla ma vždy lákali.Ukladám do KK.
altyn
@sjuz a to tie srdiečka stihnú zmäknúť? Ja ich varím tiež do rizota, v polievke,v guláši, dokonca aj v akomkoľvek mäse na šťave, no vždy som myslel že potrebujú viac času na zmäknutie, a zvlášť keď sú v celku...
michsamant
Jeeej, toto by slo s kuracim maskom. Ten hnedy cukor je taky medovy,ze? Mam ho kupenym chcem ho skusit dat do mufinov, ako to zmeni chut. Tak mam dalsie vyuzitie. ukladam a chvalim fotku ;)
sjuz
altyn - práveže keď sú v tom náleve, tak sú nádherne mäkkučké, a keď sa grilujú ako minútky, tak nestuhnú:)
aj keď - radšej by som si ich dala ugrilované na uhlí, tá vôňa a chuť sa nahradiť nedajú:)
a ďakujem vám:)
altyn
Zase som o čosi múdrejší, tak to vyskúšam! :-))))))))))))
enerrgizer
čítam nálev na srdiečka...nemá tam byť 1-2 Pl hnedý cukor? lebo 12 je asi veľa :-)
sjuz
ó, iste - vďaka, energizer, opravím:))
samanka
kuracie srdiečka milujem, toto sa Ti @sjuz véééľmi vydarilo. Určite týmto ulahodím aj synovi, lebo grilované, akékoľvek mäsko, má veľmi rád. Len dúfam, že na raclette grile sa srdiečka nevysušia, lebo kontaktný gril nemám.
sjuz
ja myslím že nie, samanka - ved sú naolejované,a podľa potreby ich môžeš tým olejom natierať aj počas grilovania...a ďakujem:)
janazjarku
Ja som srdiečková a dokonca som včera kúpila kuracie takže idem vyskúšať, lebo ja ich väčšinou robím na smotane, ale takéto paličkové sa budú určite páčiť vnúčikovi .-) smer KK skvelý nápad !
frezia68
Veľmi pekná úprava na tanieri,hneď láka ochutnať :-)))
jezibabka1
kde som mala oči, že som toto prehliadla?!? blíži sa u nás jesenné a zimné meninovo-narodeninové obdobie, tak toto určite urobím na oslavu:)))
stefanm
ahoj ... dnes som bol u lekára a len tak náhodou , z nudy a dlhej chvíle , som si listoval v , na stolíku pohodených , časopisoch a tu mi do oka "udrela" (bol som na očnom :)! ) tlačená príloha denníka Pravda - "Varecha" o grilovaní . A v nej , pravdepodobne tebou spracovaný recept na grilované kuracie srdiečka ... . Aj keď nie som nadšencom "gril-akcií" , tak ma zaujal a vyhľadal som si ho tu . Je to pekná práca a zaslúžila si uverejnenie . Blahoželám a prajem pekné leto ..... Števo - Prešov
marrry
wow tak toto je krasa uz na pohlad az mi slniky tecu a idem nakladat :) uuuz sa tesim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia