Pizzové slimáčiky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 26. októbra 2010
Pizzové slimáčiky (fotorecept)
Foto: dorisa

Ked mám v chladničke, resp. v mrazničke nejaké zbytky salám, šuniek, syrov a slaninky, tak zvyknem urobiť narýchlo na poobedie tieto slimáky plnené, ako sa vraví," čo dom dal". Kúpim lístkové cesto a už pečiem.

21
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
300 g
150 g
  /podľa chuti/
  a iné bylinky
1 ks, na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na slimákov.

    Pizzové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hr. cca 3 mm.

    Pizzové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozvaľkané cesto poukladáme plátky šunky a navrstvíme postruhaný syr. Pokvapkáme kečupom, poprášime bylinkami(bazalka, oregano).

    Pizzové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zvinieme. Vzniknutý valec nakrájame na kúsky o hrúbke cca 2 cm.

    Pizzové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred ukladaním na plech , namočíme jednotlivé kusy do rozšlahaného vajca a dáme piecť.

    Pizzové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je len na vás, aké suroviny použijete, ja som už dávala aj hriankovú zmes, údene masko a podobne. Prajem príjemné popoludnie s pizzovými slimáčikmi. Dobrú chuť.

    Pizzové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dada2004
Zaujimave...chcem sa spytat kolko stupnov a minut potrebuju na upecenie???
ela77
Nevylepšilo by ich pridať trocha cesnak, buď do kečupu, alebo do tej zmesy.???hodí sa ku tým bylinkám???
tatranka
@Dorisa akoby som videla u seba prestreté aj s fialôčkami.Robievam tieto pizové koláčiky a je to časté pohostenie k vínku.Máš ich pekné vydarené.
dorisa
@tatranka , ďakujem, od teba si to veľmi vážim, lebo viem, že si zručná v kuchyni. @dada2004 , 30 minút pri 180 stupňov. @ela , cesnak som neskúšala, skús a napíš potom,ako sa vydarili. @evas , ďakujem za chvalu.
ketty3811
také robievam aj ja(čo chladnička da).Sú rýchle a chutné.:-)
evanaaa
Do vajíčka ich namáčaš celé, alebo len vrch? Ináč dobré pre rýchle pohostenie, také čerstvé, chrumkavé.
danculka
dorisa,vyzerajú dobre,určite aj tak chutia,ked´niečo zvýši do Bzenice to nie je tak dˇaleko,ha,ha,ha..
dorisa
@evanaaa , namáčam cesto po celom okraji,nie vrch. Vlastne ich tam pretočím. @danculka , už je po nich, nabudúce urobím z dvoch balení lístkového cesta.
zuzana93
jéj,také robievam aj ja,len cesto potieram kečupom v ktorom roztlačím cesnak,sú vynikajúce,len sa tak po nich zapráši a to robievam 2 plechy :-)
enerrgizer
slané koláčiky...sú výborné, musím si ich vybaviť u manželky :-)
veronka8
mňááááááááámmmmm,
nádhera, aj slimáčiky aj fijalvočka.............
remcula
Dělávám z gothaje a tvrdého ementálu, parenicu jsem nedávala, ale i nějaká ta topinková pomazánka může být skvělá!!
marienka44
Parenicovy syr je vazeny z Jednoty? Moze sa postruhat aj Eidam, ked nemam parenicovy?
dorisa
@marienka44 , možeš hicijaký aj črievko , aj syrokrém, je to jedno, možeš aj kombinovat,ja som mala nejaký taliansky syr, čo mi dcera doniesla a už bol v mrazničke. Robila som z akéhokoľvek typu- vieš, čo dom dal.@remcula , je to úplne jedno, z akého syru je to, je vždy chutná.
evicka63
ja robím podobné kúsky a naposledy som na rozvaľkané lístkové cesto natrela zmes z kečupu, pizza korenia a hodne prelisovaného cesnaku, posypala nastrúhaným syrom a na kocky nakrájanou dietnou salámou, nakrájala na trojuholníky potrela vajcom a posypala syrom a soľou, bolo to výborné podľa hodnotenia mladých.
elisticka
@dorisa no ja som tieto tvoje slimaciky vobec nevidela !!!no vyskusam ich mam vsetko kupene na ne tak mozem vypekat :-)))uz su ulozene....
cchikung
Ja tam kečup nedávam,ale cesto natriem kyslou smotanou,potom nastrúham syr a poukladám akúkolvek salámu,alebo šunku,môže byť aj anglická slaninka.Na vrchnú stranu rezu,keď sú už na plechu s papierom na pečenie dám po troche trojuholníkového syra a posypem proveslánskymi bylinami.20 minút na 200 stupňoch a mňam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha