Foto: dorisa
Ked mám v chladničke, resp. v mrazničke nejaké zbytky salám, šuniek, syrov a slaninky, tak zvyknem urobiť narýchlo na poobedie tieto slimáky plnené, Zobraziť celý popisKed mám v chladničke, resp. v mrazničke nejaké zbytky salám, šuniek, syrov a slaninky, tak zvyknem urobiť narýchlo na poobedie tieto slimáky plnené, ako sa vraví," čo dom dal". Kúpim lístkové cesto a už pečiem.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na slimákov.
-
2
Cesto rozvaľkáme na hr. cca 3 mm.
-
3
Na rozvaľkané cesto poukladáme plátky šunky a navrstvíme postruhaný syr. Pokvapkáme kečupom, poprášime bylinkami(bazalka, oregano).
-
4
Cesto zvinieme. Vzniknutý valec nakrájame na kúsky o hrúbke cca 2 cm.
-
5
Pred ukladaním na plech , namočíme jednotlivé kusy do rozšlahaného vajca a dáme piecť.
-
6
Je len na vás, aké suroviny použijete, ja som už dávala aj hriankovú zmes, údene masko a podobne. Prajem príjemné popoludnie s pizzovými slimáčikmi. Dobrú chuť.
nádhera, aj slimáčiky aj fijalvočka.............