Hubové placky

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
Hubové placky
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
200 g
300 g
300 g
Cesto na placky:
500 g
30 g
300 g teplá 22 st.celzia
30 g




Postup

  1. 1

    Droždie vymiešane v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod utierkou necháme vykysnúť asi 45 minút na teplom mieste. Rúru predhrejeme na teplotu asi 220 °C. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov, ktoré vyvaľkáme na malé placky.

  2. 2

    Placky dáme na smaltovaný plech, ktorý sme si vymazali maslom. Kozí syr nakrájame na malé plátky a rozložíme ich na placky. Takto pripravené placky pečieme cca 15 minút.

  3. 3

    Nakrájanú šalotku zľahka orestujeme na olivovom oleji, pridáme huby nakrájané na plátky a všetko opečieme. Dochutíme soľou a korením. Hotové placky dozdobíme hubovou zmesou a rukolou. Pokvapkáme olivovým olejom.

  4. 4

    Náš tip: Placky si môžeme pripraviť vopred a tesne pred podávaním ich len dopečieme v rúre.

Diskusia k receptu

sjuz
jééj, tak toto si ukladám...:)
bozulka
Už je naplánovaná večera na zajtra,mám taliansky kozí syr,rukolu,ale šampiňony.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia