Domáca tlačenka
Jozef Preisinger
kuchár z Camouflage restaurant, 2. novembra 2010
kuchár z Camouflage restaurant, 2. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
240 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koleno, paprčky, koreňovú zeleninu a korenie dáme do hrnca a varíme asi 4 hodiny. Po uvarení mäso vyberieme a vývar necháme redukovať (zhustnúť).
- 2
Mäso oberieme od kostí, nakrájame na väčšie kusy a zamiešame so soľou, sušeným majoránom, s korením, prelisovaným cesnakom a so zredukovaným vývarom.
- 3
Plníme do formy na tlačenku a necháme 3 hodiny v chlade. Podávame s červenou cibuľkou nakrájanou na jemno a zaliatou octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kedze meso na tlacenku sa vari v cistej vode.
Idu tam br.kolena,jazyk,srdce br.koze a vyvar.
Sol,cierne korenie,prelisovany cesnak,trochu majoranky,mozeme aj trochu papriky.
Meso pokrajame na pasiky,nasypeme nan menovane koreniny zalejeme dostatocnym vyvarom,pridame mlete br.kozky.Plnime do tlacenkovych umelych sackov dame do 75 st.vody asi hodinu.Potom dame
Scladit najlepsie v ladovej vode ked nemame tak v studenej vode aspon 40 min,az potom dame do chladnicky nechame od vecera do rana aby nam v tlacenke vyvar zhustol na huspeninu.Spravne urobena tlacenka sa pri krajani nesmie rozpadavat.