Domáca tlačenka

Jozef Preisinger
kuchár z Camouflage restaurant, 2. novembra 2010
Domáca tlačenka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
15 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
2 ks
2 ks
1 ks
5 strúčikov
ku konzumácii:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno, paprčky, koreňovú zeleninu a korenie dáme do hrnca a varíme asi 4 hodiny. Po uvarení mäso vyberieme a vývar necháme redukovať (zhustnúť).

  2. 2

    Mäso oberieme od kostí, nakrájame na väčšie kusy a zamiešame so soľou, sušeným majoránom, s korením, prelisovaným cesnakom a so zredukovaným vývarom.

  3. 3

    Plníme do formy na tlačenku a necháme 3 hodiny v chlade. Podávame s červenou cibuľkou nakrájanou na jemno a zaliatou octom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
kedysi som robila v kuchyni v paneláku zabíjačku z polky prasaťa. Sama. Jaternice, vytopila som masť, nasolila slaninu, urobila si klobásovú zmes, uvarila som zabíjačkovú kapustu, lalok som napaprikovala a nacesnakovala, upiekla som mäsové odrezky a urobila samozrejme aj tlačenku. Kedysi, keď ešte žili starí rodičia, rada som chodila na zabíjačky a veľa som sa tam naučila. Ale ešte som nepočula, aby sa varilo mäso so zeleninou.
Toto som robievala každú zimu a je to mňamka.
Nerozumiem ,či to mám dať do formy/nejakej misky/,alebo do mikroténového sáčku a tak dať do chladničky.