Maxi Muffiny fotorecept

evusik - fotkaevusik, 13. októbra 2010
Maxi Muffiny (fotorecept)
Foto: evusik

Kúpila som si nový plech. Keď som ho zbadala hneď ma napadlo, že v ňom budem robiť malé bagetky. Napokon som ako prvé vyskúšala Zobraziť celý popisKúpila som si nový plech. Keď som ho zbadala hneď ma napadlo, že v ňom budem robiť malé bagetky. Napokon som ako prvé vyskúšala nové cesto na muffiny. Plech sa osvedčil a muffiny chutili výborne.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 poháre
1 pohár
1 ks
1 ks
1 pohár
1 pohár
2 ks
Poleva:




Postup

  1. 1

    Pohár = 200 ml. Sypké ingrediencie - múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva zmiešame v miske...

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme mokré ingrediencie olej, mlieko, vajíčka zamiešame a pridáme hrozienka.

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu vymažeme a vysypeme múkou a 2/3 cesta rozdelíme do jednotlivých formičiek. Do zbytku cesta pridáme nasekanú čokoládu, 1 ČL kakaa a 1 PL mlieka. Zamiešame a ....

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozdelíme do jednotlivých formičiek a dáme piecť na 200°C asi na 30 minút.

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    šťavu z polovice citróna precedíme cez sitko a pridáme toľko práškového cukru aby nám vznikla hustá lesklá poleva.

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené muffiny necháme asi 10 minút chladnúť priamo vo forme....

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potom ich vyklopíme a polejeme-potrieme citrónovou polevou.

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a dobrú chuť :-)

    Maxi Muffiny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Evusik, túto formu mám aj ja ale ešte som ju nevyužila. Tvoj recept sa mi hodí, len neviem, či sa dá poleva urobiť aj so sladidlom, mala by som vyskúšať.Alebo potom vyzdobiť ináč.
evusik
@evanaaa za tú formu vďačím tebe a tvojmu príspevku o akcii v Lídlii, našla som si to potom na internete, lebo k nám tiež nechodí leták z Lídlu. No a potom som len nakázala synovi aby mi ju kúpil a včera večer mi ju aj doniesol. Tak som neodolala a hneď som ju vyskúšala. Čo sa týka polevy tak to ti neviem poradiť, viem že sa predávajú instatntné polevy ale to asi nie je nič pre teba, možno ti poradí niekto kto má rovnaký problém ako ty.... alebo sprav bez polevy :-)
elisticka
@evusik tie muffinky su super!!! ja som tiez bola na nakup v lidli pokupila som si podlozky ale takuto formu som veru nevidela mali viac druhov ....ale vyskúšam ich urobiť v tej co som vyhrala aj tie su take hlboke a veru budu maxi ako tvoje:-))))
evusik
@elisticka vyskúšaj, veď na forme nezíleží.... ja som doteraz používala iba jedno cesto a menila som len príchute (kokos, orechy, ovocie....) a aj keď som vyskúšala viacero receptov toto je asi druhý, ktorý nám fakt chutí.... nabudúce spravím orechové :-) a tú podložku čo si si kúpila myslíš podložku na vaľkanie cesta? a je dobrá?
marienka44
Ja som robila v nedelu muffiny z davneho cisla Chvilky pre teba, ale tam zabudli napisat mnozstvo masla. Napisala som mail do redakcie. Odpisali, ze dakuju za upozornenie a udali mnozstvo zabudnuteho masla. Tu je recept na 12 ks:
1 jablko /osupat a pokrajat na mensie kusky/, 25 g sekanych vlazske orechy, 25 g hrozienok umytych, 90 g kryst. cukor, 1 van. cukor, maslo:90 g,175 g polohr. muky, pol KP,40 ml mlieka. Z Mnichova som si doniesla kosicky do formy na muffiny, tak sa forma nezaspinila, pacilo sa mi to. Naplnit do 2/3,piect pri 170 st, 20-30 min. Na vrch sme dali, ako uvadzaju pri recepte, vyslahanu slahacku s 1 van. To by si mohla dat Evanaaa. :-)
evusik
@marienka mala by si to napísať ako recept, tak by si to prečítalo oveľa viac ľudí :-)
marienka44
Nefotim, tak asi len obycajny recept mozno napisem. Pravidelne kupujem Chvilku pre teba, je tam aj dobre citanie, aj recepty, kozmetika ap.
enge149
aj ja mám tento recept,je super,rýchly,ale malá zmena:2,5 pohára/šálky/ múky a 1/2 šálky oleja, sú také ľahšie je tam menej oleja,do cesta pridávam namiesto hrozienok v sezóne pokrájané jablká alebo hrušky aj čokoládu..
evusik
@enge skúsim ako píšeš - uvidím..... ja muffiny pečiem veľmi často tak dosť experimentujem.... tieto som robila v stredu a v piatok som robila druhú várku robila som s pridaním orechov.... boli fantastické. A tieto dvojfarebné sa nám páčia lebo pripomínajú bábovku.... aspoň môj syn to tak zhodnotil :-)
marianna76
super, nevedela som čo na raňajky, idem na to, dám to do srnčieho chrbta, možno mi to vyjde. vďaka,
michauka25
Recept poznám a aj ja ich robievam. Sú výborné a tie Vaše sú aj na oči krásne.
katkos
Už som špekulovala aj ja ako to s tou formou urobím, mám len na malé muffiny, marianna76 dobre poradila srnčí chrbát. Dík aj Marienke a enge za inšpiráciu na ďalšie muffinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia