
Pečené buchty ako ich poznáme zo školy
Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na...

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...

Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...

Plnené kuracie „rolky“
Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.

Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli
Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)

Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...

Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....

Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...

Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...

Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...

Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...

Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...

Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku
Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som...

Syrový rezeň zo zvyškov
Ahojte varecháči. Čo tak si vypražiť rezne aj zo zbytkov /múka, prézle, vajcia s...

Tirolská panvička
Z častých výletov si niekedy odvezieme domov aj dobrý nápad na dobrý obed z dobrej reštaurácie...

Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou
Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom...

Vepřové ražniči se starým postupem
Tak jsem se pokusil splnit slib, který jsem dal Kukulienke. Dost jsem se vracel do...

Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...

Holandský rezeň
Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj...

Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....

Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Lososový chowder
Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne...

Kukuričné penne so sójovými kockami
Skúsila som maximálne zrýchliť prípravu a zároveň uvariť niečo jedlé z toho, čo bolo doma...

Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...

Kuracia pečeň
Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom...