Bravčové mäso so zeleninou a smotanou fotorecept
Foto: luwinka
Náš nedeľný obed.
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame ho ako na rezne na pláty. Potom každý jeden plát osolíme , posypeme čiernym korením a sladkou červenou paprikou. Do panvice dáme olej necháme ho rozohriať a osmažíme z každej strany pláty mäsa.
-
2
Osmažené dáme na tanierik.
-
3
Teraz si nakrájame cibuľu . Olej ktorý nám zostal dáme do hrnca, pridáme cibuľu a osmažíme ju.
-
4
Pridáme pláty mäsa.
-
5
Podlejeme vodou.
-
6
Dusíme pod pokrývkou do mäkka.
-
7
Potom pridáme zeleninu a podusíme ju spolu ešte s mäsom do mäkka.
-
8
Teraz dáme kyslú somtanu , zamiešame , povaríme. Ešte zahustíme s múkou a vodou.
-
9
A je hotovo.
-
10
Podávame s knedľou , alebo ryžou .
Diskusia k receptu