Palacinky zo špaldovej múky s citrónovým tvarohom
Foto: lenaer
Klasika, ale zo špaldovej múky so sviežim citrónovým tvarohom.
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
podla potreby |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
150 g |
|
1 PL (citrónový krém) |
|
Poleva: | |
100 g |
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme sa suroviny.
-
2
V miske zmiešame mlieko (vlažné lepšie ako studené), celé vajíčko, vanilkový cukor a lyžičku oleja. Postupne pridávame múku pokial nám nevznikne tekuté cesto ani velmi husté ani riedke, aby sa dobre lialo na panvicu. Na teflonovej panvici robíme palacinky. Cesto sa mi nelepilo, takze som nemusela pridavat olej (bolo v ceste). Niektore palacinky nadobudli divne tvary :)
-
3
V miske zmiešame tvaroh, jogurt a lemon curd. Vymiešame a plníme palacinky. Pred podavaním roztopíme čokoládu s mliekom a polejeme.. Dobru chuť!
Diskusia k receptu