Cukinovo-slaninkové špagety

babsicok - fotkababsicok, 19. novembra 2016
Cukinovo-slaninkové špagety
Foto: babsicok

Toto bola improvizácia toho čo bolo v chladničke a lenivosti ísť v upršanom počasí do obchodu. Pre mňa úplna novinka - použitie kyslej smotany Zobraziť celý popisToto bola improvizácia toho čo bolo v chladničke a lenivosti ísť v upršanom počasí do obchodu. Pre mňa úplna novinka - použitie kyslej smotany v cestovinách a teda poviem vám že výsledok chutil skvelo! :)

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
300 g (pancetta)
1 PL
1 strúčik
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame si anglickú slaninku/pancettu na tenké pásiky, kocky... Na olivovom oleji ju opražíme do zlatista, strúčik cesnaku nakrájame na tenké plátky a premiešame. Pridáme cukinu, ktorú sme nastrúhali na hrubo a pražím cca 5 minút, kým sa nevyparí tekutina a cukina sa trošku pripečie.

  2. 2

    V mierne osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa návodu.

  3. 3

    Cestoviny scedíme a pridáme do panvice k cuketo-slanine. Prišiel čas na kyslú smotanu, ktorú premiešame s cestovinou a posypeme parmezánom (cca 1/2 množstva). Ak chcete omáčku trošku tekutejšiu, stačí pridať zopár lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.

  4. 4

    Hotovo! Pri servírovaní posypeme zvyšným parmezánom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

radost
môže byť...aj býva..s kyslou smotanou som zatiaľ nerobila..jednoduchosť a chuť dobrá..príprava rýchla..samé bonusy..tiež s cukiňou robím rôzne pokusy..:-)
mamatata2
ďakujem za inšpiráciu, práve som dovarila, ale nemala som smotanu a parmezán, tak som ešte improvizovala tvoj improvizovaný recept a použila som Cotagge chili. Je to dobré, takže so smotanou a parmezánom to musí byť výborné :)
kuchticka
Dopbre si sa vynasla - takto nahodne vznikle recepty su vzdy (vatsinou) vydarene a dobre.

bojar
som "alergický" na cuketu, ale skúsim s tekvicou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia