Foto: babsicok
Toto bola improvizácia toho čo bolo v chladničke a lenivosti ísť v upršanom počasí do obchodu. Pre mňa úplna novinka - použitie kyslej smotany Zobraziť celý popisToto bola improvizácia toho čo bolo v chladničke a lenivosti ísť v upršanom počasí do obchodu. Pre mňa úplna novinka - použitie kyslej smotany v cestovinách a teda poviem vám že výsledok chutil skvelo! :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si anglickú slaninku/pancettu na tenké pásiky, kocky... Na olivovom oleji ju opražíme do zlatista, strúčik cesnaku nakrájame na tenké plátky a premiešame. Pridáme cukinu, ktorú sme nastrúhali na hrubo a pražím cca 5 minút, kým sa nevyparí tekutina a cukina sa trošku pripečie.
- 2
V mierne osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa návodu.
- 3
Cestoviny scedíme a pridáme do panvice k cuketo-slanine. Prišiel čas na kyslú smotanu, ktorú premiešame s cestovinou a posypeme parmezánom (cca 1/2 množstva). Ak chcete omáčku trošku tekutejšiu, stačí pridať zopár lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
- 4
Hotovo! Pri servírovaní posypeme zvyšným parmezánom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu