Toto bola improvizácia toho čo bolo v chladničke a lenivosti ísť v upršanom počasí do obchodu. Pre mňa úplna novinka - použitie kyslej smotany v cestovinách a teda poviem vám že výsledok chutil skvelo! :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
300 g (pancetta) |
|
1 PL |
|
|
|
1 strúčik |
|
150 ml |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájame si anglickú slaninku/pancettu na tenké pásiky, kocky... Na olivovom oleji ju opražíme do zlatista, strúčik cesnaku nakrájame na tenké plátky a premiešame. Pridáme cukinu, ktorú sme nastrúhali na hrubo a pražím cca 5 minút, kým sa nevyparí tekutina a cukina sa trošku pripečie.
- 2
V mierne osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa návodu.
- 3
Cestoviny scedíme a pridáme do panvice k cuketo-slanine. Prišiel čas na kyslú smotanu, ktorú premiešame s cestovinou a posypeme parmezánom (cca 1/2 množstva). Ak chcete omáčku trošku tekutejšiu, stačí pridať zopár lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
- 4
Hotovo! Pri servírovaní posypeme zvyšným parmezánom. Dobrú chuť :)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu