Lahodná fašírka fotorecept

shania123 - bez fotkyshania123, 21. novembra 2016
Lahodná fašírka (fotorecept)
Foto: shania123

Osvedčený recept na fašírku z vareného hovädzieho mäsa a brav.bôčika. Najskôr si z hov.mäsa (ja používam hov.roštenec) urobíme fajnovú hov. polievku a potom mäso Zobraziť celý popisOsvedčený recept na fašírku z vareného hovädzieho mäsa a brav.bôčika. Najskôr si z hov.mäsa (ja používam hov.roštenec) urobíme fajnovú hov. polievku a potom mäso zužitkujeme vo fašírke. A práve varená hovädzina dáva tejto fašírku lahodnú chuť, oveľa lepšiu ako keď by sme ju robili len zo surového mletého mäsa.

5-6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g uvarené
300 g
1 ks
50 ml
1 ks
1 ks
1-2 strúčiky
1/2 KL
1/2 KL
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Lahodná fašírka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčové, hovädzie mäso a cibuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku, úplne nakoniec zomelieme aj celý rožok - takto nám zbytočne v mlynčeku nezostanú zvyšky mäsa ale všetko sa pekne spotrebuje. Ideálny je starší rožok, ale kľudne môže byť aj čerstvý, ak by nebol žiadny poruke môžeme namiesto neho do zomletého mäsa pridať 2 lyžice strúhanky.

    Lahodná fašírka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme, okoreníme, zalejeme mliekom, pridáme 1 väčšie vajce (alebo 2 menšie ako v tomto prípade), prelisovaný cesnak a majoránku.

    Lahodná fašírka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spodok pekáča alebo jánskej misy potrieme troškou oleja. Fašírku poriadne premiešame, sformujeme do požadovaného tvaru a vložíme do pekáča. Ja zvyknem ešte aj povrch fašírky potrieť pár kvapkami oleja - po upečení má krajšiu farbu ale kľudne môžete potretie vynechať.

    Lahodná fašírka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme prikrytú pokrievkou pekáča alebo aspoň alobalom 1 a 1/2 hodiny na 200 °C. Fašírka sa samozrejme nemusí piecť v rúre, kto preferuje vyprážané "fašírkové buchtičky" môže si ju pripraviť aj tak, ale ja si myslím, že takáto pečená v rúre je šťavnatejšia. Podávame napr. so zemiakovou kašou, zemiakmi na kyslo a pod. DOBRÚ CHUŤ !

    Lahodná fašírka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Veru, @norbert1 , ešte tak slabina, móčing, ale možno práve tou kombináciou s bôčikom je to dobré, ktovie, nemáme nikto rovnaké chute. Inak, roštenky a pod. sú aj drahé mäsá. Ale vyzerá to byť dobré......
elba
robím podobnú nie však z roštenky a na vrch natriem obyčajnú horčicu
shania123
@Norbert1 (21.11.2016 20:35)

ďakujem aj za negatívny komentár, dovolila som si ju nazvať lahodnou pretože ju už jedlo viacero mojich známych, aj kolegyne v práci a všetci sa o nej vyjadrili pochvalne, nikoho nenútim aby ju vyskúšal ale osobne by som si nedovolila "zhodiť" recept len na základe jeho popisu, ktorý som ani nevyskúšala uvariť ... poprosím o komentár aj niekoho kto si tento recept reálne vyskúša (a kľudne môže byť negatívny ) ...
ivan14
Ten první komentář byl dost hrubý. Nicméně použít na vaření roštěnec pokládám za marnotratnost, prostě na to nemám. Z vařeného hovězího spíš dělám takovou - jak to nazvat? - něco jako paštiku, zabalím ji do slaných palačinek a dám zapéct. Je to velmi dobré a poněkud "dřevorubecké" (velmi syté) jídlo. Ale tohle také vyzkouším.