Pečené kysnuté lekvárové buchty fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. novembra 2016
Pečené kysnuté lekvárové buchty (fotorecept)
Foto: Olinecka

Tieto buchty mali radi moje deti, teraz už nie sú doma a tak ich robím, pečiem pre vnúčata....

30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
1 kocka
2 ks
2 ks
3 PL
4 PL
z 1/2 citróna
1,5 PL (podľa chuti)
300 ml vlažné
 na potretie
 na vymastenie plechu
 pikantný




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do väčšej misy postupne pridáme cukor, soľ, vajíčka a žltky, olej, šťavu z citróna. Z mlieka, štipky soli, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý vmiešame do múky. Cesto varechou dobré vypracujeme, kým sa nám nebude cesto lepiť na varechu. Vrch posypeme múkou, zakryjeme a dáme vykysnuť na teplé miesto.

    Pečené kysnuté lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme na pomúčenu pracovnú dosku, rozvaľkame 1,5 cm. Pokrajáme na kocky a naplníme lekvárom stočíme. Plech potrieme maslom a ukladame buchty vedľa seba. Buchty necháme na plechu trocha kysnuť, potrieme vrch olejom.

    Pečené kysnuté lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme do zlatista 30-35 minút. Hotové ,upečene buchty ešte horúce potrieme olejom.Vychladnuté, posypeme práškovym cukrom. Dobrú chuť......

    Pečené kysnuté lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

maska10
Mnam ja zboznujem tvarohove ale aj tieto aspon dva si prosim.Dakujem
mariamka
fuuu tak tie teda suuu, naco davas citr. stravu do cesta? to som este nepocula
kukulienka71
@olinecka , buchty parádne, cesto máš jemnučké na pohľad,len si sa asi pomýlila, mlieka má byť zrejme 300ml, nie 30ml:-) citr. šťavu dávam do kysnutého cesta aj ja, dodá veľmi dobrú chuť, spolu so štipkou soli, cesto nie je také fádne.
boxik
Nekomentujem pretože pečenie nie je moja parketa ,ale ten pohľad na tvoje buchty hovorí o tom že žiť a jedlo k tomu patrí, je krásne.
afataga
ako od babky :-), aj ja davam do cesta citr. stavu, alebo koru ak mam bio citrony, ono to tak pekne ovonia, v poslednej dobe do kysnuteho cesta vobec nedavam vajcia
olinecka
@Afataga (17.11.2016 13:51)

sú domáce a takto robím vzdy ,že nie je cesto bez vajíčok.....Krásny dník...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia