Polievka zo sladkých zemiakov fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 18. novembra 2016
Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept)
Foto: kecemis

Inspiracia je z mnohych vybornych tekvicovych polievok, ktore sa tu v poslednej dobe prezentovali.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
3 - 5 strúčiky
1 ČL
1/2 ČL
500 g
1 l
1/2 ks
podľa chuti (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Ocistil som si jednu stredne velku cervenu cibulu, polovicu slaniny som nakrajal na drobno, pretlacil som 5 struckov cesnaku, namiesto chilli som nakrajal na drobno jalapeño (nie je povinne) a sladky zemiak som ocistil a nakrajal na drobne kocky.

    Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci som oprazil polovicu pripravenej slaniny, pokrajanej na drobno a pridal cibulu. Opekal som asi 4-5 minuty a ked cibula bola uz sklovita pridal som jalapeno. To som restoval asi 3 minuty a pridal som cesnak. Ten som restoval asi 45 second.

    Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridal som zemiaky, premiesal a pridal sol a cerstvo mlete korenie.

    Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal som vyvar, priviedol do varu, stiahol teplotu a varil asi 25 - 30 minut. Ked boli zemaky make, ponornym mixerom som rozmixoval polievku. Pred dokoncenim som pridal este stavu z polovice citrona.

    Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokial sa varila polievka, zvysnu slaninu som nakrajal troche na hrubsie a oprazil. Do taniera som dal polievku, pridal som oprazenu slaninu, a podla zelania som pridal syr a pripadne kyslu smotanu, co nemusi byt. Vegetariani vynehaju slaninu, co bude ale skoda.

    Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Srdečne buď pozdravený kamarát @kecemis sused z ďalekého šíreho severu! Určite výborný ***** prídavok k našemu 50÷100 g "co řetízkuje", alebo ku hriatô na husacích škvarkách. V Tvojich zmrznutých končinách určite pomôže a tu, u nás "južanov", je to už taktiež na spadnutie! Maj pekné dni!
@kecemis , Mirko, znovu mam navarenu tuto tvoju polievku, fakt je velmi dobra. Tentokrat mam v nej malicke masove gulky. A.... miernejsie stiplavu, ako robis ty. Len taku jemno stiplavu :-). Trosku tej stiplavosti potrebuje na vyvazenie sladkastej chuti tych zemiakov. A aj citron je v nej ozaj dobry.
Dakujem :-).
1x kecemis