Foto: kecemis
Inspiracia je z mnohych vybornych tekvicovych polievok, ktore sa tu v poslednej dobe prezentovali.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny. Ocistil som si jednu stredne velku cervenu cibulu, polovicu slaniny som nakrajal na drobno, pretlacil som 5 struckov cesnaku, namiesto chilli som nakrajal na drobno jalapeño (nie je povinne) a sladky zemiak som ocistil a nakrajal na drobne kocky.
-
2
V hrnci som oprazil polovicu pripravenej slaniny, pokrajanej na drobno a pridal cibulu. Opekal som asi 4-5 minuty a ked cibula bola uz sklovita pridal som jalapeno. To som restoval asi 3 minuty a pridal som cesnak. Ten som restoval asi 45 second.
-
3
Pridal som zemiaky, premiesal a pridal sol a cerstvo mlete korenie.
-
4
Pridal som vyvar, priviedol do varu, stiahol teplotu a varil asi 25 - 30 minut. Ked boli zemaky make, ponornym mixerom som rozmixoval polievku. Pred dokoncenim som pridal este stavu z polovice citrona.
-
5
Pokial sa varila polievka, zvysnu slaninu som nakrajal troche na hrubsie a oprazil. Do taniera som dal polievku, pridal som oprazenu slaninu, a podla zelania som pridal syr a pripadne kyslu smotanu, co nemusi byt. Vegetariani vynehaju slaninu, co bude ale skoda.
Dakujem :-).
Janka velmi pekne dakujem a som rad ze Vam chutilo a ze sa polievka u Vas udomacnila.
Pozdravujem :-).