Foto: beata123
Ďalšia varianta klasického ryžového nákypu :)
na 180 - 160 °C
Postup
-
1
Začneme ako s klasickou krupicovou kašou. Dáme zohriať mlieko, keď začne vrieť, pridáme pohánku (najlepšie vopred namočenú) a za stáleho miešania cca 5 min varíme. Potom pohánku odstavíme a prikrytú pokrievkou necháme asi polhodinu oddýchnuť.
- 2
Medzitým si ošúpeme jablká a postrúhame ich. Dochutíme škoricou a pridáme hrozienka, prípadne orechy.
- 3
Do vychladnutej zmesi (konzistencie asi ako ryža na ryžový nákyp) primiešame rozpustené maslo a cukor podľa chuti.
- 4
Pripravenú misu vymažeme maslom a uložíme do nej prvú polovicu kaše, ako ďalšiu vrstvu dáme jablkovú zmes a prikryjeme druhou časťou pohánkovej kaše. Vložíme do rúry a pečieme cca 45 min, najprv 180 °C, neskôr znížime teplotu. Ozdobiť môžme jabĺčkami, roztopeným maslom alebo šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu