Tofu masala

polepetko - bez fotkyPolepetko, 17. novembra 2016 15:53
Ďalšie recepty »

Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny :-)

1
porcia
5 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

180 g
200 g (hrášok, mrkva, kapia, karfiol)
200 ml s dužinou
1,5 - 2 ČL (pražená)
1 ČL
1/2 ČL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji zo všetkých strán opečieme na kocky nakrájané údené tofu do zlatova. Občas premiešame aby sa neprichytávalo.

  2. 2

    Pridáme korenie garam masala, premiešame a pridáme mrazenú zeleninu, aby nám korenie nezhorelo. Pridáme ostatné koreniny - kurkuma, škorica, čili, čierne korenie, soľ.

  3. 3

    Zalejeme kokosovým mliekom a povaríme, aby sa zelenina dostatočne prehriala. Ak je to príliš husté môžeme priliať kúsok vody.

  4. 4

    Podávame s ryžou alebo chlebom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist