Šťouchané brambory s osmaženou cibulkou, červenou řepou a žampiony
Dostala jsem opožděný dárek od dcery mého přítele :-). Tvořítko na různá jídla a to bych...
Panenka sous vide s karotkovými rezancami
Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť...
Obyčajný srnčí chrbát
Ako som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce jedlo...
Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom
Tento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už...
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami
Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú...
Cestovina s hadomorom (čierny koreň)
V mojom bio-zeleninovom balicku bol hadomor (cierny koren). Bolo to uz parkrat, co som ho...
Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou
Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú,...
Penne cestoviny s krevetami
Maslo rospustime na väčšej panvici, na ktorej opražime cibulu a po 2 min pridame...
Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh...
Karamelizovaný ovocný bulgur
Tak nevím, co mně vedlo k vytvoření tohoto receptu jestli je to láska k mé ženě,...
Teľacie rezne so špenátovou plnkou
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.
Cestoviny so špenátom
Chutný recept , ktorého cena sa zmestí do 2 EUR, z ktorých vyjde 5 porcií....
Přírodní roštěná
Tak jdu zase do minulosti, kdy kuchaři o jídle hodně přemýšleli a snažili se velmi důsledně...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...
Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales
Na úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho...
Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok
Králičí chrbát osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a sprudka opečieme na panvici domäkka.
Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec...
Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami
Na panvici skaramelizujeme cukor, podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu pridáme očistené, na kocky nakrájané jablká, ...
Kiš z lístkového cesta
Do misky si rozbijeme vajcia, šunku a syr pokrájame na kocky. Zamiešame do vajec, ...
Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...
Králičí závitok s kuracím fášom
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia...
Vepřové medailonky se sázeným vejcem
Tak pojďme opět na klasiku, která je poměrně velmi rychlá, nenáročná na přípravu a suroviny...
Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou
Niekde šibačka a kraslice, inde polievanie, zajkovia v tráve... Všade sa však tieto zvyky spájajú s kulinárskymi pokladmi babičiek. V...
Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...
Kura na kokosom mlieku
Pri prezeraní fotiek z februárovej dovolenky na Ko Samui som narazila na fotku jedla, ktoré manželovi...
Veľkonočný losos
Základ na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je...
Výborné cuketové placky
Receptov na cuketové placky, či iné placky, je mnoho. No ako sa vraví, ...
Veľkonočná plnina
Aký je správny názov? Ani sama neviem. U nás to voláme plnina, a v nárečí...
Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....
Špenátové halušky
Špenát si sparíme na panvici, pridáme prelisovaný cesnak, vodu, ktorú si špenát pustí nevylievame....
Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...