
Chrumkavý rožkový nákyp s údenou krkovičkou a pažítkou
Tradičný slovenský pečený nákyp z rožkov, vajec a údeného mäsa, s vývarom a pažítkou pre jemne bylinkovú chuť....
Bezlepkové penne s cuketou a omáčkou bolognese
Cuketa je nízkokalorická a ľahko stráviteľná a doslova nabitá množstvom živín....

Bataty v chrumkavom obale s krémovým pyré a mrkvovými rezancami
Vegetariánske jedlo – chrumkavé batatové plátky, jemné pyré a marinované rezance z mrkvy, doplnené rozmarínom...
Bezlepkové fliačky s omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu
Rýchly a zdravý recept plný chuti, ideálny pre celiatikov a bezlepkovú diétu....

Halušky z morského vlka na špargľovom ragú s vínovou omáčkou
Ľahké halušky z morského vlka, podávané na chrumkavom špargľovom ragú s brilantnou vínovou omáčkou.

Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....

Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami
Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.

Krémová brokolicová polievka so smotanou
Túto brokolicovú polievku robím vždy, keď chcem niečo rýchle....

Marhuľové guľky so škoricovou posýpkou
Guľky plnené marhuľami, prevoňané rumom a škoricou. Tradičný sladký obed.
Krémová polievka z červenej kapusty s mascarpone
Jemná kombinácia dusenej kapusty, zemiakov, jablka a balzamikového octu vytvára harmonickú, mierne sladko-kyslú chuť,...

Zeleninové karí
Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ...

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...

Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou
Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou...

Tekvicové ratatouille
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....
Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
Naša záhradka už síce zíva prázdnotou, no v pivnici sa stále ukrýva bohatá úroda – napríklad aj krásne oranžové tekvice hokkaido....

Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco....

Bylinkové zemiaky s batatmi, syrom a tekvicovým olejom
K týmto zemiakom netreba nič viac....

Mäsové mešce
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné"....

Božský kurací paprikáš so zemiakmi
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme kuracie stehná a restujeme. Asi po 10 minútach...

Bravčové stehno zapekané pod plátkami zemiakov
Aj z obyčajných surovín je možné vyčarovať skutočné delikatesy, z ktorých vám bude blažene na duši....
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky