Foto: danda3
Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tempeh a pór nakrájame na menšie kúsky, póru som mala zbytok, kľudne dajte celý. Dáme variť ryžu.
-
2
Pridáme na rozohriaty olej a opekáme cca 5 minút.
-
3
Pridáme hrášok, premiešame. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou a čili podľa chuti, ja mám čerstvé karí (tak to predávajú, ale chuť má skôr ako ligurček), tak som pridala za vetvičku a dusila domäkka.
-
4
Hotová ryža, keďže doma nemám guľatú, dala som jazmínovú.
-
5
Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme ryžu, dobre premiešame a môžeme podávať.
-
6
Tak toto je karí, alebo po česky smil italský, používam ho aj do polievok a pod. http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne
@mijaita Vieš, že som na Teba myslela, keď som ho sem vkladala? Že ako sa asi zatváriš, keď to zbadáš☺, ale miesto tempehu môže byť hocičo iné napr. kura, toto bola taká rýchlovka do roboty na obed, inak robievam tofu asi raz do roka, netreba ani to preháňať.☺
@boxik , neboj, manželovi som to nedala, ja viem aj mäso variť.☺
Ďakujeme Ti že si to manželovi nedala a stojíme pri ňom...:-)
Vitamín B12, co je vlastne najväčšia rádoby výhoda tohoto prefabrikátu sa dá nahradiť aj dobrým oroseným pivom... :-D ... nic v zlom
Ahoj @haji , fotka je ilustračná, ale môj je tiež krásny, zajtra odfotím, len neviem, kam s ním cez zimu, kúpila som si ho tento rok. A ďakujem za milé slová.☺
No vieš @kimlo , teraz v zime mi veľmi pivo nejde, ale v lete, to áno, muž ho tiež má rád, asi preto má toho vitamínu dosť a dosť. Pochopila som, veď píšem raz do roka stačí (mám syna vegetariána, preto mám takéto výrobky doma).☺
Není to tak dramatické, mohu ubezpečit ctěnou pánskou společnost, že už se našel minimálně jeden muž, který uzený tempeh pozřel, přežil a ještě mu chutnalo. Můj bratr, který hned tak do něčeho nejde, je tohoto úkazu důkazem. Dělávám v létě restovanou cuketou s paprikou a uzeným tempehem - výborná záležitost.
k rcp sa nebudem vyjadrovat, nikdy som to nejedla a pravdupovediac, ani ma to nelaka a este k tomu sa to vyraba zo soje
áno..treba ju pestovať v nádobe-ja mám voľne v záhrade zlú skúsenosť-darmo v článku písali,že je nenáročná...názov-slovenský-si správne uviedla..mala som bylinkárske obdobie-keď som potrebovala pestovať kadečo..už sa hormony ukľudnili-pestujem odskúšané,nenáročné,čo mi žije..na záhrade..v paneláku v zime už nechcem nič..darí sa šalvii,yzopu,levanduli,rudbekii,maralu,mäte,paline,tymiánu,materinej dúške....na jar sadím kapucínku..všehojec,schizandra trpeli vonku v zemi..rakytník ešte nekvitol-koťuha jedna-hoc má 8 rokov-chalan aj dievka...
to je moja babkovská hra..:-)
Ja ďakujem za vyskúšanie receptu.