Foto: veganrecipes
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám si zeleninové kari. Tak som sa rozhodla si ho skúsiť Zobraziť celý popisVždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám si zeleninové kari. Tak som sa rozhodla si ho skúsiť pripraviť doma.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Zeleninu môžeme použiť hocijakú a koľko chceme. Taktiež k cesnaku môžme použiť aj cibuľu. Namiesto paradajkového pretlaku môžeme použiť aj iba rajčiny.
-
2
Na olivovom oleji si osmažíme cesnak (kto chce aj cibuľu), kešu oriešky, mletý zázvor a chili.
-
3
Po 1-2 minútach zalejeme rajčinovým pretlakom, množstvo podľa chuti, čím viac pretlaku tým hustejšia chuť.
-
4
Necháme pretlak zovrieť a vypneme. Zmes si dáme do mixéra a počkáme nech vychladne, následne rozmixujeme do hladka. Medzitým si na olivovom oleji opražíme zeleninu a chvíľu podusíme, aby zmäkla.
-
5
Zeleninu dáme nabok. Na olivovom oleji si opražíme zmes korenia: kari, rasca, červená paprika. Pridáme k tomu premixovanú zmes orieškov a cesnaku.
-
6
Pridáme vodu (zase podľa toho, ako veľa kari chceme mať a ake riedke ho chceme mať) a zeleinu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
-
7
Necháme povariť zo 10-15minút. Pri konci prilejeme rastlinnú smotanu (na fotke som jej dala málo, potom som ešte pridala).
-
8
Povaríme ešte minútku a vypneme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť !
-
9
Pre porovnanie, tu je fotka kari, podávaného v reštaurácii.
Ďakujem, určite odporúčam vyskúšať :)