Šošovicové fašírky s tekvicovým prívarkom

evani - fotkaevani, 19. novembra 2016
Šošovicové fašírky s tekvicovým prívarkom
Foto: evani
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
 podľa potreby
Prívarok:
1 kus




Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu si uvaríme. Po uvarení zmiešame s namočenými pohánkovými vločkami. Vypracujeme, dohustíme hraškou. Dokoreníme.

  2. 2

    Vytvarujeme fašírky, obalíme v hraške (prípadne v múke) a vysmažíme.

  3. 3

    Prívarok je jednoduchý. Olúpeme tekvicu, uvaríme, dokoreníme a pomixujeme :)

Diskusia k receptu

luss44
na takéto fašírky sa už dlhšie chystám, nejakú bylinku aj cesnak by som ešte prihodila. U mňa síce bez prívarku, ale iste by som si pochutila. Netreba tam aj vajíčko?
dvorka
Vďaka za recept na skvelé fašírky. Robievam z klasickej šošovice, ale z červenej som urobila prvý krát a podľa sú tieto lepšie. Recept je variabilný. Z pôvodného som nechala červenú šošovicu a ostatné som dala podľa svojej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia