Mrkvová nátierka
Očistenú mrkvu aj údený syr najemno nastrúhame. Rastlinnú nátierku vymiešame s horčicou, pridáme mrkvu,...
Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...
Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...
Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík...
Nátierka z pečených paprík
Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore....
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Pikantná nátierka z balkánskeho syra
Balkánsky syr nastrúhame, alebo dôkladne roztlačíme vidličkou. Pridáme feferónkovú pastu, olivový olej, rastlinnú...
Cviklová nátierka
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne...
Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...
Špenátová nátierka
Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky...
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...
Prekladané smotanovo-oškvarkové pagáčiky
Vyskúšala som niekoľko receptov, no podľa tohto receptu boli pagáče mäkké niekoľko dní.
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Reďkovková nátierka s vajíčkom
Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo,...
Vreckové sendviče
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či...
Smotanové placky
Dnes som skúsila tento recept. Upravila som ho trošičku. Je výborný, taká mňamková...
Slané tyčinky z lístkového cesta
Slaného nikdy nie je dosť. A toto je jednoduché, rýchle a zvládne to každý.
Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...
Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....
Bezlepkové lokše
Koniec obmedzovania sa počas husacích hodov, s Novalim univerzálnou múkou Promix UNI si môžete spraviť bezlepkové...
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...
Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...
Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi
Už sa mi v kuchyni , , zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku...
Zaváraná pečená paprika
Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, ...
Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety
Na želanie Varecháčky pridávam recept na tatársku omáčku. Ja som robila z bielej tekvice, ale...
Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...