Plnená pita placka
Plnená pita placka

Pita placka s klobáskou a so syrom fotorecept

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 1. marca 2019
Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

Pita:
400 g
5 g
1
2 PL
100 ml
20 g
30 g
150 ml
Okrem toho:
100 g
200 g
300 g
50 g
80 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne primiešavame múku tak, aby vzniklo jemné, mierne lepkavé cesto. Cesto necháme vykysnúť asi 30–40 minút. Po vykysnutí cesto rozdelíme na asi 120 g kúsky a vytvarujeme do guliek, ktoré necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.

    Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podkysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme vodou a hneď pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi štyri minúty. Potom stiahneme teplotu na 185 °C a dopečieme do zlatohneda.

    Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásu pozdĺžne rozrežeme a zvrcho narežeme. Opečieme na rozpálenej panvici.

    Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý pita chlieb rozkrojíme, natrieme majonézou, na ktorú položíme kyslú kapustu a opečenú klobásu. Na opečenú klobásu položíme postrúhaný syr, ktorý sa roztopí, a dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou a červenou paprikou.

    Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: