Pita placka s klobáskou a so syrom fotorecept
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 1. marca 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
| Pita: | |
| 400 g |
|
| 5 g |
|
| 1 |
|
| 2 PL |
|
| 100 ml |
|
| 20 g |
|
| 30 g |
|
| 150 ml |
|
| Okrem toho: | |
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne primiešavame múku tak, aby vzniklo jemné, mierne lepkavé cesto. Cesto necháme vykysnúť asi 30–40 minút. Po vykysnutí cesto rozdelíme na asi 120 g kúsky a vytvarujeme do guliek, ktoré necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.
-
2
Podkysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme vodou a hneď pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi štyri minúty. Potom stiahneme teplotu na 185 °C a dopečieme do zlatohneda.
-
3
Klobásu pozdĺžne rozrežeme a zvrcho narežeme. Opečieme na rozpálenej panvici.
-
4
Vychladnutý pita chlieb rozkrojíme, natrieme majonézou, na ktorú položíme kyslú kapustu a opečenú klobásu. Na opečenú klobásu položíme postrúhaný syr, ktorý sa roztopí, a dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou a červenou paprikou.








Diskusia k receptu