Palacinky Teremok - Теремок fotorecept

kaatka - fotkaKaatka, 15. marca 2019 19:52
Ďalšie recepty »
Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept)Foto: kaatka

Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala som sa chuťami slaných palaciniek, ktoré som neraz mohla ochutnať v Moskve :) Práve ruské palacinkové fastfoody nesú názov Teremok - Теремок :)

5
porcií
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Palacinky:
300 ml
200 ml
100 ml
200 g
2 ks
1/4 čl
Plnka:
2 strúčiky
1 ks
100 g
200 g
100 g
100 g (alebo biela kapusta)
50 g
1/2 ČL
100 g
na dochutenie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vyšľahaním všetkých ingrediencií si urobíme cesto na palacinky. Ja ich opekám čerstvé, aby boli teplé pri podávaní. Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-fantasticke-palacinky-/37703-recept.html

    Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, zeler a kaleráb nasekáme na drobno, prípadne nastrúhame na struháku. Nakrájame cibuľku a cesnak, na ktorej sa zelenina bude chvíľu smažiť. Bokom si pripravíme najemno nakrájaný ľadový šalát alebo bielu či červenú hlávkovú kapustu.

    Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji si osmažíme cibuľku s cesnakom, asi minutu. Pridáme nasekanú zeleninu, soľ a po povrchu zmesi strúhame syr podľa chuti, občas miešame, dostane sa tak do každeho kúsku zmesi, postupne sa pekne roztápa - viď foto.

    Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečenú palacinku natrieme tatarskou omáčkou, nanesieme tenkú vrstvu osmaženej zeleniny, na ktorú dáme tenkú vrstvu šalátu. Nakvapkáme ešte sweet chilli podľa chuti. Palacinku zrolujeme, jemne posypeme syrom, šalátom a dozdobíme kvapkami sweet chilly. Dá sa podávať aj ako jednohubky, keď palacinky nakrájate na trojuholníčky.

    Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist