Palacinky Teremok - Теремок fotorecept
Foto: kaatka
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala som sa chuťami slaných palaciniek, ktoré som neraz mohla Zobraziť celý popisPalacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala som sa chuťami slaných palaciniek, ktoré som neraz mohla ochutnať v Moskve :) Práve ruské palacinkové fastfoody nesú názov Teremok - Теремок :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
300 ml |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1/4 čl |
|
Plnka: | |
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g (alebo biela kapusta) |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
100 g |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Vyšľahaním všetkých ingrediencií si urobíme cesto na palacinky. Ja ich opekám čerstvé, aby boli teplé pri podávaní. Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-fantasticke-palacinky-/37703-recept.html
-
2
Mrkvu, zeler a kaleráb nasekáme na drobno, prípadne nastrúhame na struháku. Nakrájame cibuľku a cesnak, na ktorej sa zelenina bude chvíľu smažiť. Bokom si pripravíme najemno nakrájaný ľadový šalát alebo bielu či červenú hlávkovú kapustu.
-
3
Na oleji si osmažíme cibuľku s cesnakom, asi minutu. Pridáme nasekanú zeleninu, soľ a po povrchu zmesi strúhame syr podľa chuti, občas miešame, dostane sa tak do každeho kúsku zmesi, postupne sa pekne roztápa - viď foto.
-
4
Opečenú palacinku natrieme tatarskou omáčkou, nanesieme tenkú vrstvu osmaženej zeleniny, na ktorú dáme tenkú vrstvu šalátu. Nakvapkáme ešte sweet chilli podľa chuti. Palacinku zrolujeme, jemne posypeme syrom, šalátom a dozdobíme kvapkami sweet chilly. Dá sa podávať aj ako jednohubky, keď palacinky nakrájate na trojuholníčky.
Diskusia k receptu