Palacinky Teremok - Теремок fotorecept
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala som sa chuťami slaných palaciniek, ktoré som neraz mohla ochutnať v Moskve :) Práve ruské palacinkové fastfoody nesú názov Teremok - Теремок :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
300 ml |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1/4 čl |
|
Plnka: | |
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g (alebo biela kapusta) |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
100 g |
|
na dochutenie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vyšľahaním všetkých ingrediencií si urobíme cesto na palacinky. Ja ich opekám čerstvé, aby boli teplé pri podávaní. Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-fantasticke-palacinky-/37703-recept.html
-
2
Mrkvu, zeler a kaleráb nasekáme na drobno, prípadne nastrúhame na struháku. Nakrájame cibuľku a cesnak, na ktorej sa zelenina bude chvíľu smažiť. Bokom si pripravíme najemno nakrájaný ľadový šalát alebo bielu či červenú hlávkovú kapustu.
-
3
Na oleji si osmažíme cibuľku s cesnakom, asi minutu. Pridáme nasekanú zeleninu, soľ a po povrchu zmesi strúhame syr podľa chuti, občas miešame, dostane sa tak do každeho kúsku zmesi, postupne sa pekne roztápa - viď foto.
-
4
Opečenú palacinku natrieme tatarskou omáčkou, nanesieme tenkú vrstvu osmaženej zeleniny, na ktorú dáme tenkú vrstvu šalátu. Nakvapkáme ešte sweet chilli podľa chuti. Palacinku zrolujeme, jemne posypeme syrom, šalátom a dozdobíme kvapkami sweet chilly. Dá sa podávať aj ako jednohubky, keď palacinky nakrájate na trojuholníčky.
Diskusia k receptu