Jednoduché cesto na domácu pizzu fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto.
-
2
Cesto potom necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto na jemne pomúčenej doske prehnetieme, zakryjeme utierkou a necháme pár min podkysnuť. Medzi tým si pripravíme suroviny na obloženie pizze.
-
4
Cesto pekne podkysne a rozdelíme si ho na 4 časti.
-
5
Každú časť si rozvaľkáme do kruhu, prenesieme na plech a podľa chutí a možností urobíme obloženie.
-
6
Cesto môžme potrieť pretlakom alebo kečupom a potom, podľa toho na čo máme chuť, tak si urobíme pizzu, či jemnejšej chuti alebo ostrejšiu. Táto bola pre deti, jemnejšej chuti so šunkou a kukuričkou.
-
7
Táto zase pre dospelých, ostrejšia s hubami a so slaninou a salámou.
áno ,dakujem,opravím.
Autorka receptu v surovinách upravila objem vody. Ďakujeme za upozornenie.
Ďakujem za inšpiráciu.