Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom

novalim - fotkanovalim, 22. februára 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamomFoto: novalim

Len tak na chrumkanie, k nápojom alebo pre deti do krabičky na výlet - také s tieto super jednoduché slané tyčinky bez lepku, bohato posypané makom alebo sezamom. Krehké tukové bezlepkové cesto si zamilujete a bude vás tešiť, že si ho môžete obmieňať podľa aktuálnej chuti. Posypte ho rascou, červenou paprikou, strúhaným syrom, ľanom...

20
porcií
20 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

220 g
2 PL
60 g
30 ml
30 ml
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks
Navrch:
1 ks
3 PL
3 PL
 (alebo voda)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky Promix UNI, smotany, soli, cukru, kypriaceho prášku, bielka, masla, vody a oleja vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra na pomúčenej doske.

  2. 2

    Cesto radielkom narežeme na pásiky (my sme robili asi 15 cm dlhé a 1,5 cm široké) a tie opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Tyčinky potrieme žĺtkom, ktoré sme rozšľahali troškou mlieka alebo vody, bohato posypeme sezamom a makom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút do zlatožlta.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist