Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom
Foto: novalim
Len tak na chrumkanie, k nápojom alebo pre deti do krabičky na výlet - také s tieto super jednoduché slané tyčinky bez lepku, bohato Zobraziť celý popisLen tak na chrumkanie, k nápojom alebo pre deti do krabičky na výlet - také s tieto super jednoduché slané tyčinky bez lepku, bohato posypané makom alebo sezamom. Krehké tukové bezlepkové cesto si zamilujete a bude vás tešiť, že si ho môžete obmieňať podľa aktuálnej chuti. Posypte ho rascou, červenou paprikou, strúhaným syrom, ľanom...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky Promix UNI, smotany, soli, cukru, kypriaceho prášku, bielka, masla, vody a oleja vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra na pomúčenej doske.
- 2
Cesto radielkom narežeme na pásiky (my sme robili asi 15 cm dlhé a 1,5 cm široké) a tie opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Tyčinky potrieme žĺtkom, ktoré sme rozšľahali troškou mlieka alebo vody, bohato posypeme sezamom a makom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút do zlatožlta.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu