Bezlepkové slané tyčinky
Bezlepkové slané tyčinky

Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom

novalim - fotkanovalim, 22. februára 2019. Komerčný recept.
Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom
Foto: novalim

Len tak na chrumkanie, k nápojom alebo pre deti do krabičky na výlet - také s tieto super jednoduché slané tyčinky bez lepku, bohato posypané makom alebo sezamom. Krehké tukové bezlepkové cesto si zamilujete a bude vás tešiť, že si ho môžete obmieňať podľa aktuálnej chuti. Posypte ho rascou, červenou paprikou, strúhaným syrom, ľanom...

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
2 PL
60 g
30 ml
30 ml
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks
Navrch:
1 ks
3 PL
3 PL
 (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky Promix UNI, smotany, soli, cukru, kypriaceho prášku, bielka, masla, vody a oleja vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra na pomúčenej doske.

  2. 2

    Cesto radielkom narežeme na pásiky (my sme robili asi 15 cm dlhé a 1,5 cm široké) a tie opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Tyčinky potrieme žĺtkom, ktoré sme rozšľahali troškou mlieka alebo vody, bohato posypeme sezamom a makom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút do zlatožlta.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: