Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Plnené zemiaky v alobale

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 21. februára 2019
Plnené zemiaky v alobale
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 ks
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
250 g postrúhaná
3 ks
200 g nakrájaný
200 g nakrájaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť. Uvarené zemiaky očistíme, prekrojíme a vydlabeme trochu zemiakovej hmoty.

  2. 2

    Hmotu dôkladne popučíme, pridáme ostatné ingrediencie a zmesou vyplníme jamky v zemiakoch.

  3. 3

    Polovice zemiakov spojíme a zabalíme do vymasteného alobalu. Dáme piecť pri 200 °C na 40 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto plnené a pečené zemiaky sú iste chutné, rcp si ukladám, nie je ani zložitý.