Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami
Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...
Cuketovo-syrové fašírky
Možno už unavujem s cuketami. Ale ostalo mi pol cukety čo som varila polievku, tak...
Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...
Zapekaná focaccia s morušovým džemom
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...
Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...
Osúch ktorý milujeme
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz...
Pohánková baba
Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je...
Slané jogurtovo-tvarohové pečivo
Málo pracné a pritom veľmi chutné pečivo. Môže sa jesť samotné, alebo so šalátom, ...
Biber kızartması/Pečená paprika
Opečená zelená paprika v paradajkovej šťave/omáčke. Teraz v lete, keď je v záhradách plno zeleniny,...
Slaný sýrový koláč
Občas osvěžím svůj kuchařský repertoár něčím novým. Třeba sýrovým koláčem, který při pečení nebesky voní...
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
Cícerové lokše
Cícer je nesmierne variabilná strukovina. Je vhodný nielen na polievku, kašu, alebo hummus...
Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...
Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu,...
Broskyňa s lososovo-limetkovou penou
Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...
Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou
Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...
Chilli zapekaná tortilla
Vždy mi po robení burrita zostane zopár tortíl, tak ich takto zapekám so strukovinami a syrom,...
Cuketové tyčinky
Tak ako som sľúbila, že ešte mám recepty na cuketu pridávam jeden tiež vynikajúci na slané...
Pečená tekvica s tuniakovým šalátom
Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z...
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Kapusta s vajíčkom
Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, ...
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...
Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....