Sladké a slané lístkové pečivo z jedného plechu fotorecept
Foto: grejsy
Aj takto sa dá narýchlo urobiť na jednom plechu aj sladké aj slané pečivo.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme. Najskôr si urobíme sladké pečivo. Jednu polovicu cesta, ktoré máme vyvaľkané pokrájame na štvorce. Naplníme ich ochuteným makom a stočíme do tvaru rožteka. Povrch každého rožteka potrieme vodou. Dáme na plech vystlaný pečiacim papierom.
- 2
Teraz si urobíme slané pečivo. Druhé vyvaľkané cesto si porežeme na trojuholníky, ktoré trochu potrieme vodou a posypeme ich vegetou. Začneme ich stáčať širšou stranou smerom k užšej strane. Povrch potrieme tiež vodou a posypeme vegetou. Dáme na plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 15 minút.
- 3
Upečené necháme chvíľu vychladnúť.
- 4
Sladké pečivo - rožteky obalíme v práškovom cukre.
- 5
Slané pečivo.
- 6
:)
- 2
Mak som spojila s cukrom a priliala som do neho trochu horúceho mlieka, aby vznikla taká akurát plnka. Nepísala som koľko čoho treba, to len od oka som urobila tú plnku.