Jednoduchý recept na chrumkavé cesto.
Zdroj: Pizzateig
porcie
príprava
na 240 °C
Postup
-
1
Do nádoby s vlažnou vodou pridáme droždie a cukor, premiešame a necháme 15 minút postáť.
- 2
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame, aby sa suroviny rovnomerne prerozdelili.
- 3
Vodu s droždím prilejeme, pridáme i olej a vymiesime cesto. Toto necháme 40 minút prikryté odpočívať.
- 4
Po 40 minútach ho vyberieme, podľa potreby poprášime múkou a rozvaľkáme. Ja ho potom ešte rukami trochu viac ponaťahujem do tenšia.
- 5
Rozvaľkané cesto obložíme ďalšími surovinami podľa chuti, ktoré sme si pripravili a nakrájali, kým cesto kyslo.
- 6
Dáme piecť do predhriatej rúry, horný a dolný ohrev (15 minút na 240 °C).
- 7
Po novom robievam tento recept aj zo 125 g hladkej a 125 g celozrnnej múky. Nebolo treba žiadne ďalšie úpravy, s cestom sa dobre pracovalo, aj sa fajn upieklo.
- 8
Hotová pizza.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









🙂 Tá múka nie je až taká kľúčová, včera som napríklad použila špaldovú polohrubú. Aj z pšeničnej by to bolo fajn.
Pokiaľ nie je čisto celozrnná múka, tak sa to cesto správa veľmi podobne. Pri 100% celozrnnej mi to začalo trochu pripomínať Quiche.😬
Děkuji za vyčerpávající info. Mám alespoň důvod špaldovou hladkou mouku koupit. Pokud jde o celozrnnou, té se raději vyhnu. Rychleji se kazí a vlastně bych ji neužila. Nedávno jsem vyhazovala celozrnnou, která mi zůstala po pečení kváskového chleba, od kterého jsem se zdražením elektřiny upustila.