Cesto na pizzu

elixir - fotkaelixir, včera 19:20
Cesto na pizzu
Foto: elixir

Jednoduchý recept na chrumkavé cesto.
Zdroj: Pizzateig

2-4
porcie
70 minút
príprava
15 minút
na 240 °C

Suroviny

250 g (+ trocha na prácu s cestom)
21 g čerstvé
125 ml vlažná
½ ČL
1 štipka
1-2 PL



Postup

  1. 1

    Do nádoby s vlažnou vodou pridáme droždie a cukor, premiešame a necháme 15 minút postáť.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame, aby sa suroviny rovnomerne prerozdelili.

  3. 3

    Vodu s droždím prilejeme, pridáme i olej a vymiesime cesto. Toto necháme 40 minút prikryté odpočívať.

  4. 4

    Po 40 minútach ho vyberieme, podľa potreby poprášime múkou a rozvaľkáme. Ja ho potom ešte rukami trochu viac ponaťahujem do tenšia.

  5. 5

    Rozvaľkané cesto obložíme ďalšími surovinami podľa chuti, ktoré sme si pripravili a nakrájali, kým cesto kyslo.

  6. 6

    Dáme piecť do predhriatej rúry, horný a dolný ohrev (15 minút na 240 °C).

  7. 7

    Po novom robievam tento recept aj zo 125 g hladkej a 125 g celozrnnej múky. Nebolo treba žiadne ďalšie úpravy, s cestom sa dobre pracovalo, aj sa fajn upieklo.

  8. 8

    Hotová pizza.

    Cesto na pizzu - obrázok 8

Diskusia k receptu