Syrové rožky z kyslej smotany fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, výsledok prekvapil.
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
300-350 ml |
|
100 ml |
|
1-2 PL |
|
1-2 ČL (alebo podľa svojej chuti) |
|
1 kocka |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
250 g čerstvé |
|
250 g nastrúhaný |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Kyslú smotanu, jogurt, mlieko 100 ml, 1 ČL cukru spolu premiešame a ohrejeme, aby bolo vlažne. Rozdrobíme droždie, necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme vajíčka, kvások, olej, cukor, soľ, zbytok vlažného mlieka a vypracujeme varechou cesto.
-
3
Dáme na teplé miesto na 40-45 minút vykysnúť.
-
4
Pokiaľ nám cesto kysne, pripravíme si nastrúhaný syr, maslo, žĺtok na potretie cesta.
-
5
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
6
Cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika, postrúhame maslo, zrolujeme. Dáme do chladničky aspoň na 20-25 minút.
-
7
Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika rozdelíme na 5 rovnakých pásov, ktoré narežeme na menšie trojuholníky, posypeme syrom a tvoríme rožky.
-
8
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme rožky, ktoré potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 do zlatista.
-
9
Takéto po upečení, dobrú chuť.
Som rada že sa recept, páči.Naozaj sú vyrobené, ďakujem.
Chutné naozaj, ďakujem.