Kváskový bezlepkový chlieb fotorecept
V poslednej dobe je moderný kváskový chlebík, tak som si založila kvások a upiekla bezlepkový chlebík... je vynikajúci, tak sa chcem s ním podeliť aj tu pre varecháčov.
porcií
Suroviny
440 g |
|
400 ml vlažná |
|
2 kl |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si kvások, múku, vodu, soľ a olej.
-
2
V miske si večer zarobíme z 3 PL kvásku a 200 g múky a 400 ml vlažnej vody rozkvas a to tak, že si všetky suroviny zmiešame a zakryjeme igelitovou čiapkou a necháme do druhého dňa asi 12 hodín na teplom mieste.
-
3
Na druhý deň do rozkvasu pridáme 240 g múky, soľ a olej a mixérom vypracujeme cesto asi 5 minút a znova zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočívať. Potom cesto preložíme do ošatky.
-
4
A znova zakryjeme na 1 hodinu.
-
5
Rúru predhrejeme na 250 °C aj plech, na ktorom budeme piecť, aj plech alebo nádobu na vodu. Cesto vyklopíme z ošatky pomocou papiera, na ktorom budeme piecť, chlebík oprášime zo zbytočnej múky a žiletkou narežeme povrch a rýchlo presunieme do rúry na horúci plech a do spodného nalejeme vodu. Tak pečieme 10 minút, potom znížime teplotu na 200 °C a vyberieme plech s vodou. Dopekáme asi 35 minút.
-
6
Chlebík vyberieme, potrieme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
-
7
Asi po 4 hodinách ak je dobre vychladnutý môžeme krájať.
-
8
A môžeme si pochutnať... dobrú chuť... chlebík nakrájaný, čo nezjeme odložíme do mrazničky a pred podávaním vytiahneme na 2 hodiny a je ako čerstvo upečený...
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu