
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Sliepka na paprike
Mäso nakrájame na malé porcie. Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme soľ, kl sladkej červenej papriky...

Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...

Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...

Maďarská sviečková na smotane
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...

Zapekaný guláš
Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, ...

Székelský guláš
Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak...

Bravčový perkelt
Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.

Bravčový rezeň na paprike a rajčiakoch
Bravčové mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenej masti z oboch strán...

Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

Tuniak na grile
Kúsky tuniaka posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, grilovacím korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Steak z lososa na bylinkovom masle
Steak potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty....

Losos s hríbikmi a limetovou šťavou
Nasekané hríbiky (šampiňony) dáme do misky spolu s korením, olejom, vínom a limetovou šťavou....

Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...

Ražníky z kuracích pečienok
Pečienky umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky a poprášime korením.

Hydinová roláda
Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, ...

Domáci morčací hamburger
V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...

Grilované morčacie prsia
Morčacie prsia umyjeme a rozdelíme na porcie. Osolíme, polejeme bielym vínom, okoreníme a na...

Šťavnaté kúsky
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Pikantné kuracie špajle
Drevené špajle namočíme do studenej vody minimálne na pol hodiny.

Grilované kuracie krídla s rozmarínom
Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša....

Plnená husacia pečeň na jablkách
Husaciu pečeň nakrájame na plátky a osmažíme na suchej panvici. Vyberieme na tanier a dáme na teplé miesto.

Plnené kuracie prsia Kiskörös
Do kuracích pŕs urobíme nožom kapsu a naplníme ju husacou pečeňou. Zvonku osolíme, okoreníme a na vymastenom pekáči upečieme v rúre...

Cestoviny s červenou fazuľou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vopred namočenú fazuľu uvaríme bez soli domäkka.

Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...

Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame, opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pokrájané párky, pretlačený cesnak a dusíme asi...