Jelenie steaky vo figovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
20 minút
na 40 °C

Suroviny

4 ks
30 g
3 ks
200 ml
2 PL
1 KL
 štipka
 štipka
600 g
4 plátky




Postup

  1. 1

    Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10 g masla. 2 figy rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu. Víno, dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ním zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak stočíme do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme špáradlom.

  2. 2

    Na zvyšnom masle závitky opekáme zo všetkých strán asi 8 minút. Opečené podľa chuti osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, podlejeme omáčkou a ozdobíme kockami figy.

  3. 3

    Podávame so zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia