4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.
- 2
Potom zaprášime múkou, zalejeme vývarom, červeným vínom, dochutíme a chvíľu necháme povariť. Omáčku potom precedíme na steaky. Na oleji opražíme hríby, pridáme druhú polovicu masla a pridáme ich k mäsu.
- 3
Steaky podávame s omáčkou, ozdobíme ich brusnicovým kompótom a kolieskami citrónu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu