4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní rozpustíme maslo, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu podusíme.
- 2
Zmes zalejeme smotanou, pridáme múčne maslo, spolu krátko povaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní rezne podlejeme omáčkou so šampiňónmi a ozdobíme kolieskom citróna s brusnicami.
- 3
Vhodné prílohy sú zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu