Penne s pórovo-syrovou omáčkou

barcha - fotkabarcha, 2. októbra 2009

Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
1,5 ks
150 ml
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestoviny. Nakrájame si šunku na kocky, pór a cesnak na tenké kolieska.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme šunku, pridáme pór s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Pridáme korenie a tymián (podľa chuti).

  3. 3

    V menšom hrnci zohrejeme smotanu na varenie, rozpustíme v nej bambino a poriadne rozmiešame.

  4. 4

    Smotanovú zmes pridáme k póru a chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varia cestoviny (nie však veľa, aby nebola omáčka presolená).

  5. 5

    Penne uvarené al dente vmiešame priamo do omáčky - lepšie nasiaknu chuť a nezlepia sa. Podávame so strúhaným parmazánom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia