Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny. Nakrájame si šunku na kocky, pór a cesnak na tenké kolieska.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme šunku, pridáme pór s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Pridáme korenie a tymián (podľa chuti).
- 3
V menšom hrnci zohrejeme smotanu na varenie, rozpustíme v nej bambino a poriadne rozmiešame.
- 4
Smotanovú zmes pridáme k póru a chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varia cestoviny (nie však veľa, aby nebola omáčka presolená).
- 5
Penne uvarené al dente vmiešame priamo do omáčky - lepšie nasiaknu chuť a nezlepia sa. Podávame so strúhaným parmazánom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu