Negresko

bronda - fotkabronda, 5. októbra 2009
Negresko
Foto: bronda

Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj mňa. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Zobraziť celý popisToto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj mňa. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Dobrú chuť!

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
0,5 l
250 g
2 štipky
1  hrnček
2 PL
500 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme si cestoviny (najlepšie penne) v slanej vode al dente.

  2. 2

    Potom si pripravíme bechamel - na oleji narýchlo opražíme múku, rozmiešame, pridáme vodu a mlieko, trochu vegety na dochutenie. Miešame pokým nezhustne.

  3. 3

    Na oleji narýchlo opražíme kuracie prsia nakrájané na rezančeky.

  4. 4

    Všetko potom dáme do varnej misy - cestoviny, kuracie rezančeky, bechamel a dobre to spolu premiešame. Necháme v rúre zapiecť cca 30 minút, kým nie sú cestoviny navrchu mierne hnedé a chrumkavé. DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

bronda
Este som zabudla muskatovy oriesok a MAGGI vyvar kuraci do bechamelovej omacky:))).
siska76
mozem sa opytat, preco tento recept nazyvas egyptsky???
bronda
Lebo som sa ho anucila od svojho Muza, ktory je Egyptan. Nikdy predtym som o tomto jedle nepocula;)
katarinah
Jeej aj moj manzel je Egyptan, ale my zijeme v Anglicku. Egyptske recepty mam velmi rada a casto ich aj varim.
siska76
ja mam tiez manzela Egyptana a este som o takomto recepte nepocula, musim sa opytat :)
lucylee
Ale kdeze egyptsky. Typicky slovensky recept. A vegeta do besamelu? Mna uz nic neprekvapi.
bronda
Pre Lucylee...tu vegetu tam pridavam ja, lebo mi to tam pasuje...kazdy si tam moze pridat, co mu vyhovuje:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia