Rezníky z diviny so zeleným korením

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
50 g
4 ks
2 PL
1 PL
250 ml
1 PL
150 ml




Postup

  1. 1

    Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z obidvoch strán, až kým mäso jemne zhnedne. Opečené rezníky odložíme na teplé miesto. Na výpeku z rezňov restujeme nasekané šalotky 3 – 4 minúty. V naberačke zohrejeme brandy, zapálime ho a prelejeme na šalotky.

  2. 2

    Po flambovaní primiešame francúzsku horčicu, pridáme vývar a necháme zovrieť. Varíme prudko, aby sa objem omáčky zredukoval na polovicu. Potom pridáme zelené korenie, smotanu a podľa chuti osolíme.

  3. 3

    Omáčku necháme prehriať a prelejeme ňou rezníky. Podávame s opekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia