8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z obidvoch strán, až kým mäso jemne zhnedne. Opečené rezníky odložíme na teplé miesto. Na výpeku z rezňov restujeme nasekané šalotky 3 – 4 minúty. V naberačke zohrejeme brandy, zapálime ho a prelejeme na šalotky.
- 2
Po flambovaní primiešame francúzsku horčicu, pridáme vývar a necháme zovrieť. Varíme prudko, aby sa objem omáčky zredukoval na polovicu. Potom pridáme zelené korenie, smotanu a podľa chuti osolíme.
- 3
Omáčku necháme prehriať a prelejeme ňou rezníky. Podávame s opekanými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu