Teľacina a‘ la divina
Miloš Miklánek
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 5. októbra 2009
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 5. októbra 2009
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
120-150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
30 g |
|
20 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
200 g |
|
200 g |
|
600 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 g |
|
3 ks |
|
30 g |
|
60 g |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom ich vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú slaninku, hrušky, jablká a melón, opražíme, zalejeme vínom, vodou a vložíme naspäť teľacie líčka. Dusíme do mäkka asi 2 až 2,5 hodiny. Počas dusenia podlievame vodou. Po udusení mäso vyberieme.
- 2
Šťavu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením, citrónom a na záver pridáme na kocky nakrájaný zvyšný melón. Chlebové sufflé: Chlieb nakrájame na kocky, pridáme na masle opražené mandľové hoblinky, nasekanú petržlenovú vňať, muškátový orech, soľ, korenie, mlieko, pomarančový sirup, múku, žĺtky a vyšlahaný sneh z bielkov.
- 3
Všetko zmiešame, dáme do maslom vymastených foriem a paríme 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu