Teľacina a‘ la divina

Miloš Miklánek
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 5. októbra 2009
Teľacina a‘ la divina
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
8
porcií
20 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
30 g
20 g
200 g
80 g
1 dl
1 dl
200 g
200 g
600 g
200 g
500 g
100 g
100 g
2 g
3 ks
30 g
60 g
1 dl
1 dl




Postup

  1. 1

    Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom ich vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú slaninku, hrušky, jablká a melón, opražíme, zalejeme vínom, vodou a vložíme naspäť teľacie líčka. Dusíme do mäkka asi 2 až 2,5 hodiny. Počas dusenia podlievame vodou. Po udusení mäso vyberieme.

  2. 2

    Šťavu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením, citrónom a na záver pridáme na kocky nakrájaný zvyšný melón. Chlebové sufflé: Chlieb nakrájame na kocky, pridáme na masle opražené mandľové hoblinky, nasekanú petržlenovú vňať, muškátový orech, soľ, korenie, mlieko, pomarančový sirup, múku, žĺtky a vyšlahaný sneh z bielkov.

  3. 3

    Všetko zmiešame, dáme do maslom vymastených foriem a paríme 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia