Zemiaky na smotane s rajčinami

redakcia - fotkaredakcia, 2. októbra 2009
6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
50 g
1/2 ks
250 g
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, primiešame mletú papriku, po spenení zalejeme trochou vody, osolíme, privedieme k varu a pridáme pripravené zemiaky.

  2. 2

    Pokrm dusíme pod pokrievkou na miernom ohni do polomäkka. Voda by sa mala takmer odpariť a vtedy pridáme rajčiny nakrájané na plátky, smotanu a mlieko, dosolíme a dusíme až do zmäknutia zemiakov.

  3. 3

    Podávame s čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia